Mall of cyprus και Κεανίτα γιόρτασαν την παγκ. ημ. θεάτρου

Την «Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου» γιόρτασε το The Mall of Cyprus και η ΚΕΑΝΙΤΑ, προσκαλώντας μαθητές της Δημοτικής εκπαίδευσης να παρακολουθήσουν μια σειρά από παιδικές παραστάσεις που παρουσίασαν θεατρικές ομάδες, στα πλαίσια «Εβδομάδας Θεάτρου» που συνδιοργάνωσαν. Οι παραστάσεις, που στόχο είχαν την προώθηση της τέχνης του θεάτρου στους μαθητές, πραγματοποιήθηκαν από τις 27 έως τις 31 Μαρτίου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που στήθηκε εντός του Mall.

Στη

διοργάνωση έλαβαν μέρος η θεατρική ομάδα The Little Worry People Art and Drama Studio με το διδακτικό έργο «Να σου πω ένα μυστικό;» και το Θέατρο Μασκαρίνι με την κλασική παράσταση «Ο Μάγος του Οζ». Μέσα από τις παραστάσεις τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να αποκομίσουν σημαντικές γνώσεις από τα μηνύματα των έργων, καθώς επίσης και να έρθουν σε επαφή με μια ζωντανή τέχνη, η οποία συμβάλλει στην πνευματική καλλιέργεια του κάθε ατόμου.

Η «Παγκόσμια Μέρα Θεάτρου» καθιερώθηκε το 1961 από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου και γιορτάζεται κάθε χρόνο με στόχο την υπενθύμιση της σημαντικής συμβολής της τέχνης στην κοινωνία. Με την «Εβδομάδα Θεάτρου», τόσο το The Mall of Cyprus, όσο και η ΚΕΑΝΙΤΑ, απέδειξαν για ακόμη μια φορά την ενεργή τους συνεισφορά στην πνευματική καλλιέργεια των παιδιών, καθώς και την στήριξη τους στον πολιτισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα