Ζωντανή στην υπόθεση πρόκριση στο Μουντιάλ η Ελλάδα

Την νίκη η οποία της επιτρέπει να ελπίζει ακόμη στην πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας πήρε σήμερα η Εθνική Ελλάδας κόντρα στην Εθνική μας με 1-2. Η Ελλάδα πέρασε πλέον στην 2η θέση της βαθμολογίας έχει το προβάδισμα έναντι της Βοσνίας ωστόσο τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν την τελευταία αγωνιστική των ομίλων.

Η Εθνική μας πήρε κεφάλι στο σκορ μόλις στο 8ο λεπτό με τον Πιέρο Σωτηρίου ωστόσο η Εθνική Ελλάδας

μέσα σε δυο λεπτά στο πρώτο μέρος έκανε την ανατροπή. Αρχικά στο 24ο λεπτό ο Μητρόγλου έκανε το 1-1 και στο 26ο λεπτό ο Τζιόλης με κεφαλιά το 1-2 όπου ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Εθνική Κύπρου: Παναγή, Δημητρίου, Κατελάρης, Αντωνιάδης (60' Αλεξάνδρου), Λαϊφης,Μαρκάσα (85' Μυτίδης), Λαμπάν, Αρτυματάς, Κάστανος (79' Οικονομίδης), Κυριάκου, Σωτηρίου.

Εθνική Ελλάδας: Καρνέζης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης (69' Ρέτσος), Τζαβέλας, Ζέκα, Τζιόλη, Φορτούνης (75' Δώνης), Σταφυλλίδης, Μάνταλος, Μήτρογλου (87' Σάμαρης).

ΣΚΟΡ: Εθνική Κύπρου-Εθνική Ελλάδας 1-2 (8' Σωτηρίου/24' Μήτρογλου,26' Τζιόλης)

Κίτρινες:Λαμπάν /Τοροσίδης, Δώνης, Μανωλάς, Σταφυλλίδης

Κόκκινες:

Πρώτη απειλή για την Ελλάδα

Καλά άρχισε τον αγώνα η Εθνική μας ομάδας. Χωρίς φόβο αλλά με πάθος και θέληση προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα στα αρχικά στάδια του αγώνα και να κάνει το δικό της παιχνίδι χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα. Η πρώτη καλή φάση στον αγώνα ήρθε στο 8ο λεπτό και ήταν για την Ελλάδα. Ο Φορτούνης εκτέλεσε από πλάγια θέση το φαουλ...ο Μανωλάς πιο ψηλά από όλους έκανε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά λίγο έξω από το δοκάρι του Παναγή.

ΓΚΟΛ με Πιέρο για την Εθνική μας

Η Εθνική Ελλάδας μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας αλλά σε καμία περίπτωση δεν έγινε απειλητική για την εστία του Παναγή. Η Εθνική μας στην πρώτη της κλασική ευκαιρία στον αγώνα στο 18ο λεπτό πήρε προβάδισμα στο σκορ. Ο Κάστανος έβγαλε τον Πιέρο (με μαγική ασιστ), φάτσα με τον Καρνέζη και με διπλή προσπάθεια έβαλε την Εθνική μας μπροστά στο σκορ. Τέταρτο γκολ στην διοργάνωση για την διεθνή μας επιθετικό.

Από το 1-0, στο 1-2 σε δυο λεπτά

Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί από το γκολ του Πιέρου η Ελλάδα με σκόρερ τους Μήτρογλου και Τζιόλη γύρισε τον αγώνα μέσα σε δυο λεπτά. Αρχικά στο 24ο λεπτό και μετά από λάθος γύρισμα του Λαϊφη στον Αντωνίαδη...ο Μήτρογλου βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με πλασέ έφερε τον αγώνα στα ίσια και σε 1-1. ΣΤο 26ο λεπτό ο Εθνική Ελλάδας κέρδισε κορνερ και ο Τζιόλης με κεφαλιά νίκησε για δεύτερη φορά τον Παναγή δίνοντας προβάδισμα στην Ελλάδα κάνοντας το 1-2.

Αρνήθηκε πέναλτι στην Εθνική μας ο Μαγιένκο

Στο 30ο λεπτό της αναμέτρησης η Εθνική μας διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι και όπως φάνηκε στην επανάληψη δίκαια διαμαρτυρόταν. Ο Τσαβέλας έβαλε και τα δυο χέρια στην πορεία της μπάλας ωστόσο ο Μαγιένκο δεν έδωσε την παράβαση.

Β' μέρος και σε 5 λεπτά δυο κλασικές για την Ελλάδα

Δυνατά μπήκε στο Β' μέρος η Εθνική Ελλάδας και μόλις πέντε λεπτά μετά την έναρξη έχασε δυο κλασικές ευκαιρίες για να πετύχει και τρίτο γκολ. Στο 48ο λεπτό η κεφαλιά του Τοροσίδη από καλή θέση πέρασε λίγο έξω και στο 50ολεπτό ο Μήτρογλου νικήθηκε σε μοναδικό τετ-α-τετ από τον Κωνσταντίνο Παναγή ο οποίος άπλωσε το χέρι γλιτώνοντας την Εθνική μας από ένα τρίτο γκολ.

ΔΟΚΑΡΙ για την Ελλάδα

Έψαχνε συνεχώς το τρίτο γκολ η Εθνική Ελλάδας. Στο 57ο λεπτό η ενέργεια του Μάνταλου σταμάτησε στο κάθετο ΔΟΚΑΡΙ του Κωνσταντίνου Παναγή. Ο διεθνής μέσος από το ύψος της περιοχής και λίγο πλάγια έκανε το σουτ η μπάλα κτύπησε στο δοκάρι και πέρασε παράλληλα από την εστία του Παναγή.

Ανέβηκε η Κύπρος και έψαξε το γκολ

Μετά το δοκάρι της Εθνικής Ελλάδας με το Μάνταλο η Εθνική μας ανέβηκε στη συνέχεια. Έφτιαξε προϋποθέσεις, έχασε κάποιες ευκαιρίες με Χάμπο στο 62ο λεπτό και Λαϊφή στο 65ο λεπτό και ήταν η ομάδα που είχε την κατοχή και την δύναμη για να πετύχει την ισοφάριση.

Νέα ευκαιρία με Χάμπο

Κοντά στην ισοφάριση βρέθηκε η Εθνική μας στο 79ο λεπτό. Ο Χάμπος είχε ελεύθερο τοπίο μπροστά του, δεν δίστασε έκανε το σουτ ωστόσο ο Καρνέζης σε ετοιμότητα έδιωξε την μπάλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα