Στην ΑΕΛ το Σούπερ Καπ (στα πέναλτι με 4-3)

Στην διαδικασία των πέναλτι κρίθηκε το Σούπερ Καπ. Οι ΑΕΛ κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ με 4-3 στη διαδικασία των πέναλτι κατακτώντας το Σούπερ Καπ στην ιστορία της.

Οι ποδοσφαιριστές του Χριστάκη Χριστοφόρου ήταν πιο εύστοχοι στην άχαρη διαδικασία και μπήκαν με το δεξί στη νέα χρονιά.

Από πλευράς ΑΠΟΕΛ, αστόχησαν οι Αντωνιάδης και Εφράιμ

και από πλευράς ΑΕΛ ο Φέλτσερ.

Από μια καλή φάση
Απειλή με το καλημέρα του αγώνα για τον ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 3ο λεπτό προειδοποίησαν…με την κεφαλιά του Ντε Βινσέντι να περνά πάνω από τα δοκάρια του Ντεγρκά. Στο 6ο λεπτό ο Αργεντινός έβγαλε μόνο του τον Στίλιτς απέναντι στον Ντεγρκά ωστόσο το πλασέ που επιχείρησε…έδιωξε σχεδόν πάνω στη γραμμή ο Ελευθερίου. Χωρίς φάση στα πρώτα δέκα λεπτά για τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ οι οποίοι προσπάθησαν κυρίως να χαλάσουν τον γρήγορο ρυθμό των γαλαζοκιτρίνων. Οι ποδοσφαιριστές του Ντομινίγκος Πασίενσια είχαν τον έλεγχο και στο δεύτερο δεκάλεπτο του αγώνα…με τον Πιατκόφσκι στο 12’ λεπτό να κάνει το σουτ με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει σε κορνερ. Οι ποδοσφαιριστές του Πορτογάλου τεχνικού πίεζαν ψηλά, με στόχο να εκμεταλλευτούν τα λάθη των παικτών της ΑΕΛ, κάτι που πέτυχαν χωρίς όμως να πετύχουν κάποιο τέρμα. Στη συνέχεια οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού ισοζύγησαν τα δεδομένα του αγώνα…κράτησαν μπάλα ωστόσο τους έλειπε η τελική μπαλιά. Η ομάδα της Λεμεσού είχε την δική της ευκαιρία να ανοίξει το σκορ ωστόσο το σουτ του Ελευθερίου στο 42’ λεπτό της αναμέτρησης με τον Βάτερμαν να βρίσκεται εκτός εστίας απομάκρυνε ο Καρλάο με κεφαλιά οδηγώντας τις δυο ομάδες τα αποδυτήρια με το 0-0.

Αρκετές οι φάσεις μπροστά στις δυο εστίες…χωρίς αποτέλεσμα
Επανάληψη του πρώτου πεντάλεπτου στον αγώνα είχαμε με την έναρξη του β’ μέρους. Οι γαλαζοκίτρινοι του Πασιένσια, μπήκαν καλύτερα τον αγωνιστικό χώρο και σε επτά λεπτά έκαναν δυο καλές ευκαιρίας για να σκοράρουν…ωστόσο το πλασέ του Εφραίμ στο 50’ αλλά και το φαουλ του Στίλιτς πέρασαν πάνω από την εστία του Ντεγκρά. Από την άλλη οι τις ΑΕΛ προσπαθούσαν με κοντινές μπαλιές και με σωστή κυκλοφορία της μπάλας να κτυπήσουν στην αντεπίθεση ωστόσο οι σωστές τοποθετήσεις των παικτών του ΑΠΟΕΛ, αλλά και η ετοιμότητα τους δεν τους επέτρεψαν να πετύχουν κάτι τέτοιο. Ας μην ξεχνάμε πως ο σημερινός αγώνας ήταν ο πρώτος επίσημος από πλευράς των παικτών της ΑΕΛ, και των παικτών του ΑΠΟΕΛ ο πέμπτος. Ο ΑΠΟΕΛ κρατούσε περισσότερο την μπάλα ωστόσο, μετά το πρώτο πεντάλεπτο δεν έγινε ξανά και ιδιαίτερα απειλητικός. Αντίθετα η ΑΕΛ έχασε καλή ευκαιρία όταν στο 66ο λεπτό ο Οχενέ από την «καρδιά» της περιοχής έκανε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φαουλ του Ρομπέρ, ωστόσο πέρασε έξω. Στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές του Χριστάκη Χριστοφόρου προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την κούραση των παικτών του ΑΠΟΕΛ, με τον Κυπριο τεχνικό να ρίχνει στον αγώνα τον Ταγκμπατζούμι, κάνοντας την επίθεση του ακόμη πιο γρήγορη. Αυτό έγινε με την ΑΕΛ να χάνει δυο καλές προϋποθέσεις στο 70ο και 71ο πρώτο λεπτό. Στο 79’ λεπτό η ΑΕΛ βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ ωστόσο το σουτ στου Φλέτσερ ο οποίος έφυγε στην αντεπίθεση πέρασε ελάχιστα έξω. Έπρεπε να περάσουν 26 λεπτά για να απειλήσει ο ΑΠΟΕΛ (τελευταία φορά ήταν στον 53ο λεπτό), όταν ο Εφράιμ στο 79ο λεπτό επιχείρησε το σουτ…ωστόσο ο Ντεγκρά σε ετοιμότητα έδιωξε την μπάλα σε κορνερ. 8 λεπτά αργότερα ο ΑΠΟΕΛ βρέθηκε και πάλι κοντά στο γκολ ωστόσο η κεφαλιά του Αμορίν στο 87ο λεπτό…πέρασε έξω. Την τελευταία φάση του αγώνα είχε η ΑΕΛ στο 89ο λεπτό με τον Οχενέ να κάνει το σουτ και τον Βατερμάν να μαζεύει την μπάλα με σχετική ευκολία.

Ο αγώνας οδηγήθηκε στην άχαρη διαδικασία των πέναλτι με τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ να είναι πιο εύστοχοι και να κατακτούν το Σούπερ Καπ.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Σέρτζιο, Αντωνιάδης, Καρλάο (67’ Αμορίν), Αστίθ, Βινίσιους (74’ Μοραϊς), Στίλιτς (67’ Λεάλ), Μακρίδης, Εφραίμ, Ντε Βινσέντι, Πιατκόφσκι.

ΑΕΛ: Ντεγκρά, Ρομπέρ, Αϊρόσα (83’ Νικολάου), Σαμπού, Σιέλης, Οχένε, Σοάρες (64’ Ταγκμπατζούμι), Ελευθερίου, Μέσκα, Σαρδινέρο, Φέλτσερ.

Κίτρινες Κάρτες: Ντε Βινσέντι, /Ελευθερίου, Σιελης

Κόκκινες κάρτες:

Διαιτητής: Χ. Νικολαϊδης
Βοηθοί: Αθηνόδωρος Ιωάννου και Ιωάννης Λαζάρου.
4ος : Μιχάλης Σωτηρίου.
Επιπρόσθετοι διαιτητές: Βασίλης Δημητρίου και Χαράλαμπος Σκαπούλλης.

Θυμηθείτε πως:

Keywords
Τυχαία Θέματα