Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ 1-2: Τρένο και στο "Αντώνης Παπαδόπουλος"

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής με αντίπαλο την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Ο Τιμούρ Κετσπάγια στην επιστροφή του στο… «ΠΑΠ», πανηγύρισε την εκτός έδρας νίκη με δύο γκολ από τους Ντε Βινσέντι και Πιέρο Σωτηρίου, με τον Χόλγκερσον να έχει ευθύνη και στα δύο γκολ. Μείωσε η «Κυρία» με τον Ντλοβού στο 54’. Στους 56 βαθμούς ο ΑΠΟΕΛ,

παρέμεινε στους 48 η Ανόρθωση.

Εικόνα αγώνα

Με μεγάλο προβάδισμα ο ΑΠΟΕΛ πήγε στα αποδυτήρια, αφού σε δύο φάσεις που η άμυνα της Ανόρθωσης αδράνησε, σκόραρε δύο τέρματα με τους Ντε Βινσέντι αρχικά και μετά με τον Πιέρο Σωτηρίου στη συνέχεια, με τον Χόλγκερσον της Ανόρθωσης να έχει την ευθύνη και των δύο γκολ.

Αν και η Ανόρθωση ξεκίνησε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο μέχρι το 20άλεπτο, εντούτοις στη συνέχεια αντιστράφηκαν οι ρόλοι με την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο του «ΠΑΠ», αφού μετά το πρώτο γκολ που πέτυχαν η ψυχολογία ανέβηκε. Μέχρι τότε όμως ο ΑΠΟΕΛ δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα, με τον Καρλάο να έχει δύσκολο έργο απέναντι στον πολύ καλό Τόνι Κάλβο του πρώτου 20αλέπτου, με τον Ισπανό μάλιστα να χάνει τεράστια ευκαιρία μόλις στο τέταρτο λεπτό του ντέρμπι ο οποίος πέρασε με προσποίηση πολύ όμορφα τον Καρλάο, επιχειρώντας το σουτ του με το αριστερό πόδι, πέρασε όμως πάνω από την εστία του Βάτερμαν.

Τα δώρα από τον… Χόλγκερσον

Κόντρα στη ροή του αγώνα ο ΑΠΟΕΛ φάνηκε αρκετά τυχερός και εκμεταλλευόμενο το αβίαστο λάθος του Χόλγκερσον, έκανε το 0-1 στο 24’, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα ο ίδιος ποδοσφαιριστής έδωσε δεύτερο δώρο στους «γαλαζοκίτρινους» μετά από ασυνεννοησία που είχε με τον Κόπριβετς, με τον Πιέρο Σωτηρίου να λέει «ευχαριστώ», στέλνοντας τη μπάλα στο κενό τέρμα. Στο 37’ ένα σουτ του Ντε Βινσέντι σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κόπριβετς.

Με αλλαγμένο πρόσωπο μπήκε η Ανόρθωση στην επανάληψη, με την «κυρία» μάλιστα να έχει και πέναλτι στο 48’ από τον Αμορίν στον Πελέ, με τον κ. Μασιά όμως να υποδεικνύει φάουλ μόλις έξω από την περιοχή. Το φάουλ ήταν πάνω στη γραμμή και από τη στιγμή που η γραμμή θεωρείται μέρος της περιοχής έπρεπε να δοθεί πέναλτι υπέρ της «Κυρίας».

Στο 52’ ο Γιαννιώτας έχασε πολύ καλή ευκαιρία για να κάνει τα τέρματα της ομάδας του τρία, με το διαγώνιο σουτ του να περνάει μόλις έξω. Δύο λεπτά όμως μετά τη φάση αυτή, η Ανόρθωση είχε την απάντηση με τον Ντλοβού να μειώνει το σκορ κάνοντας το 1-2 μετά από κοντινό πλασέ. Στο 67’ ο Σβέχλεν απώλεσε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση με την κεφαλιά του να περνάει μόλις δίπλα από την εστία του Βάτερμαν. Ο χρόνος κυλούσε υπέρ του ΑΠΟΕΛ, με την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια να έχει τον πρώτο λόγο, λόγω προβαδίσματος και την Ανόρθωση να ψάχνει μέχρι τα τελευταία λεπτά την ισοφάριση, χωρίς όμως να τα καταφέρνει. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν ο μεγάλος νικητής με 2-1.

Οι συνθέσεις:

Ανόρθωση: Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Νούχου, Χόλγκερσον, Σβεχλέν, Μαϊσουράτζε (56’ Ορλάντι), Πελέ, Μαρτίνες (80’ Κουλούρης), Κάλβο, Ίσμα (69’ Μανζορό), Ντλοβού

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Αμορίν, Μερκής, Καρλάο, Μοράις, Βινίσιους, Ντε Βινσέντι (81’ Νεκτάριος Αλεξάνδρου), Εφραίμ (72’ Βάντερ), Γιαννιώτας (89' Αλωνεύτης), Σωτηρίου

Posted by Sigmalive Sports on Sunday, February 21, 2016

Keywords
Τυχαία Θέματα