Laughing gas: Το γέλιο του… θανάτου

Ολοένα και πληθαίνουν οι συλλήψεις που αφορούν παράνομη πώληση και χρήση του εισπνεόμενου laughing gas. Αγία Νάπα και Πρωταράς, αλλά και άλλες παράλιες πόλεις, είναι αυτές όπου συνήθως καταγράφονται οι περισσότερες πωλήσεις.

Πωλούνται συνήθως σε τιμές προσιτές για τους νεαρούς τουρίστες και προσφέρουν στιγμές «χαράς» στους χρήστες τους, οι οποίοι αρκετές φορές συνδυάζουν με ποτό το εισπνεόμενο αυτό αέριο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι εξάλλου για

το φετινό καλοκαίρι μια 18χρονη από την Βρετανία για την οποία δεν είχαν αίσιο τέλος οι διακοπές της στην Κρήτη, αφού νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση από τις 12 Ιουλίου, λόγω χρήσης laughing gas.

Οι επιπτώσεις

Οι εισπνεόμενες ουσίες επηρεάζουν τον εγκέφαλο. Όταν οι ουσίες ή οι αναθυμιάσεις εισπνέονται μέσω της μύτης ή του στόματος, προκαλούν μόνιμη σωματική και διανοητική βλάβη.

Στερούν από το σώμα το οξυγόνο και αναγκάζουν την καρδιά να χτυπά ακανόνιστα και πιο γρήγορα. Τα άτομα που κάνουν χρήση εισπνεόμενων ουσιών μπορεί να χάσουν την όσφρησή τους, να υποφέρουν από ναυτία, ρινορραγίες και να αποκτήσουν προβλήματα στο συκώτι, στους πνεύμονες και στα νεφρά.

Η παρατεταμένη χρήση οδηγεί στην απώλεια μυϊκής μάζας, τόνου και δύναμης.

Οι εισπνεόμενες ουσίες κάνουν τα άτομα που τις παίρνουν να μην μπορούν να περπατήσουν, να μιλήσουν και να σκεφτούν φυσιολογικά. Μεγάλο μέρος της βλάβης προκαλείται στον εγκεφαλικό ιστό όταν οι τοξικές αναθυμιάσεις εισπνέονται κατευθείαν στο ιγμόρειο.

Επίσης, οι εισπνεόμενες ουσίες μπορούν να σκοτώσουν κάποιον, προκαλώντας καρδιακή προσβολή ή ασφυξία, καθώς τα εισπνεόμενα αέρια αντικαθιστούν το οξυγόνο στους πνεύμονες και στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Κάποιος που παίρνει εισπνεόμενες ουσίες μπορεί, επίσης, να αντιδράσει ξαφνικά με μεγάλη βιαιότητα.

Με πληροφορίες από notodrugs.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα