K.Πελενδρίτου: «Θα βοηθήσω τους αθλητές με αναπηρία»

Έτοιμη να αφοσιωθεί στα πολιτικά δρώμενα του τόπου δηλώνει η Χρυσή Παραολυμπιονίκης Καρολίνα Πελενδρίτου, εάν ο Κυπριακός λαός της δώσει την ψήφο εμπιστοσύνης στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές Μαΐου.

Κύριο μέλημα της αριστίνδην υποψηφίας βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού, είναι να καταπολεμήσει τα στερεότυπα και τις διακρίσεις για μια ισότιμη κοινωνία χωρίς φραγμούς. Ιδιαίτερα θα εγκύψει στα προβλήματα των αθλητών με αναπηρία που παλεύουν για

την ανάδειξη του αθλητισμού παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν.

Επιπρόσθετα, τόνισε ότι μεγάλη θα είναι η προσπάθειά της για την επικράτηση της ισότητας των δυο φύλων γεγονός που στην Κύπρο δεν έχει προωθηθεί.

Μεταξύ άλλων, η συμπαθής αθλήτρια αναφέρθηκε και στις προετοιμασίες που κάνει ενόψει των παραολυμπιακών αγώνων του Ρίο λέγοντας πως «είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση για κάθε αθλητή υψηλού επιπέδου αλλά και για την Κύπρο ως χώρα».

Η ανταπόκριση του κόσμου μετά την κατάκτηση του πρώτου χρυσού μεταλλίου στους παραολυμπιακούς της Αθήνας ήταν γι’αυτήν δεσμευτική για την περαιτέρω πορεία της και την έκανε να καταβάλλει το άπαν των δυνάμεών της σε όλους τους αγώνες που ακολούθησαν.

Τέλος, επισήμανε πως ο αθλητισμός πρέπει να θεωρηθεί εξωτερική πολιτική αφού μέσα από αυτόν η χώρα μας διαφημίζεται εκτός συνόρων. «Νιώθω πολύ περήφανη που κατάφερα όλα αυτά τα χρόνια να προβάλλω την Κύπρο στο εξωτερικό και θεωρώ πως ο αθλητισμός κατεξοχήν βοηθάει στην προβολή της».

Keywords
Τυχαία Θέματα