Koυγιάλης: Nα στηρίξουμε τον ΠτΔ για εξεύρεση δίκαιης λύσης

Μήνυμα συστράτευσης γύρω από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ενωμένοι να τον στηρίξουμε στο δύσκολο αγώνα που διεξάγει για την εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης για το Κυπριακό, έστειλε από την Πάφο ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης.

Μιλώντας μετά το πέρας της παρέλασης για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου και 1ης Απριλίου στην Πάφο, ο κ. Κουγιάλης είπε “τιμούμε τους ήρωες μας, τους αγώνες και τις θυσίες τους και αντλούμε απ’ αυτούς

παραδείγματα”, προσθέτοντας ότι η 25η Μαρτίου αποτελεί φάρο λαμπρό και φάρο αγωνιστικότητας.

“Γιορτάζουμε σήμερα την ημέρα της εθνικής παλιγγενεσίας που ο ελληνικός λαός αποφάσισε πλέον ότι δεν θα είναι ραγιάς και πήρε τα όπλα για να αποτινάξει τον Οθωμανικό ζυγό και να απαλλαγεί από τα τετρακόσια χρόνια της σκλαβιάς”, ανέφερε.

Ακολούθως συνεχάρη τους δασκάλους και τους μαθητές για την άψογη παρέλαση, καλώντας τους να συνεχίσουν να μας κάνουν περήφανους.

Οι εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται υπό την ομπρέλα της Συντονιστικής Επιτροπής Εορτασμού Εθνικών Επετείων στην Πάφο, κορυφώθηκαν με την παρέλαση παλαιών πολεμιστών, μαθητών/τριών των εκπαιδευτηρίων της Πάφου, τμημάτων της Εθνικής Φρουράς και εκπροσώπων σωματείων και οργανώσεων, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου.

Πριν την παρέλαση τελέστηκε η καθιερωμένη δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου.

Στις 18:00 το απόγευμα θα γίνει η υποστολή της σημαίας στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Πάφου, απόδοση τιμών από απόσπασμα της Εθνικής Φρουράς και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική.

Απόψε θα δοθεί δεξίωση προς τιμή των αγωνιστών της εθνεγερσίας και της ΕΟΚΑ 1955 - 1959, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Πάφου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα