«Kλείδωσε» η ημερομηνία για συνάντηση ΠτΔ – Γκουτέρες

Σις 22 Σεπτεμβρίου, ο ΠτΔ θα συναντηθεί με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη.

Για τις 22 Σεπτεμβρίου «κλείδωσε» η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Πρόεδρος θα δηλώσει έτοιμος για συνομιλίες στον Αντόνιο Γκουτέρες, αρκεί να τηρούνται τα δεδομένα της πρότασης που είχε καταθέσει στο Κραν Μοντανά και του Πλαισίου του Γ.Γ. του ΟΗΕ.

Κυβερνητικές

πηγές, αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρόκειται να κάνει καμία νέα κίνηση στη Νέα Υόρκη. Είναι έτοιμος για συνομιλίες με βάση το πλαίσιο Γκουτέρες.

Η κατοχική πλευρά συνεχίζει το πλάνο της για τα μαρωνίτικα χωριά, το Βαρώσι και την "επιτροπή ακίνητης περιουσίας". Η Άγκυρα, όμως, την ίδια ώρα, έχει μπροστά της άλλα ζητήματα που την απασχολούν, γεγονός που βάζει φραγμούς σε μια ενδεχόμενη νέα κίνηση για συνομιλίες. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η Τουρκία έχει στραμμένο το βλέμμα της στα ευρωτουρκικά και στο δημοψήφισμα για τους Κούρδους.


Την ίδια, ώρα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ενδεχόμενο πραγματοποίησης Εθνικού Συμβουλίου πριν τη Νέα Υόρκη, είναι ιδιαίτερα απομακρυσμένο.

Το Προεδρικό, παράλληλα, έχει το βλέμμα του στραμμένο στη συνεδρίαση των αρχηγών μελών της ΕΕ τον Οκτώβριο, με τη σχέση Τουρκίας - Ευρώπης να είναι στην κορυφή της ατζέντας.

Keywords
Τυχαία Θέματα