Kανονικά η γεώτρηση, εντείνονται οι προκλήσεις

Κανονικά συνεχίζονται οι εργασίες της ENI/KOGAS στο κοίτασμα Αμαθούσα, δηλώνει ο Υπουργός Ενεργείας, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι βάσει των χρονοδιαγραμμάτων θα ολοκληρωθούν εντός 90 ημερών.

«Ενα τουρκικό πολεμικό πλοίο παρακολουθεί από τα πέντε ναυτικά μίλια, όπως είχε γίνει και στην προηγούμενη γεώτρηση στο δυνητικό κοίτασμα «Ονασαγόρας». Δεν υπήρξε καμία παρενόχληση και ούτε επηρεάζονται οι γεωτρήσεις από αυτές τις παραβιάσεις», δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης.

Την ίδια στιγμή ο Γιώργος Λακκοτρύπης ξεκαθαρίζει ότι παρά τη νέα

παράνομη τουρκική "Navtex" και τη δέσμευση περιοχών γύρω από το οικόπεδο 9, ο ανεφοδιασμός της ΕΝΙ συνεχίζεται χωρίς προβλήματα.

Μετά τη NAVTEX και NOTAM

Στο μεταξύ ξεπέρασαν κάθε όριο προκλητικότητας οι Τούρκοι. Μετά τις παραβιάσεις στην ΑΟΖ μας, δέσμευσαν, σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος, σε συνεννόηση με το ψευδοκράτος και περιοχές στο κυπριακό FIR, για διεξαγωγή ασκήσεων της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, αλλά και έρευνας και διάσωσης.

Άμεση ήταν η απάντηση της Λευκωσίας η οποία προέβη σε διάβημα υποδεικνύοντας ότι το τουρκικό ΝΟΤΑΜ είναι άκυρο και παράνομο αφού δεν έχει την έγκριση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα