Ευθύνες στην Κυβέρνηση ρίχνουν τα κόμματα για τις ΚΑ

Μύδρους κατά της κυβέρνησης εξαπολύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε τις Κυπριακές Αερογραμμές.

Κόμματα που κατά καιρούς συμμετείχαν στη διαχείριση των Κυπριακών Αερογραμμών δεν ανέλαβαν μερίδιο ευθύνης για την τραγική κατάληξη του αερομεταφορέα, αλλά ρόλο δικαστή.

«Ο κυπριακός λαός οφείλει λοιπόν να γνωρίζει ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη συνειδητά και μεθοδευμένα μέσα από ενέργειες και εγκληματικές παραλήψεις, έχει οδηγήσει στο κλείσιμο των Κ.Α. και φέρει γι’ αυτό την ευθύνη αποκλειστικά», δήλωσε ο Βουελυτής του ΑΚΕΛ,

Σταύρος Ευαγόρου.

«Φυσικά ευθύνες για αυτή τη τραγική κατάληξη έχει και η προηγούμενη Κυβέρνηση η οποία παραχώρησε στην εταιρεία παράνομες κρατικές ενισχύσεις. Ευθύνες έχουν και οι εκάστοτε διοικήσεις της εταιρείας οι οποίες ουδέποτε εφάρμοσαν τα αν επάλληλα Σχέδια Αναδιάρθρωσης τα οποία είχαν εισηγηθεί κατά καιρούς οι αρμόδιοι εμπειρογνώμονες. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως θα έπρεπε να είχε αφεθεί ο κρατικός μας αερομεταφορέας στο έλεος του Θεού από την παρούσα Κυβέρνηση», είπε η Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου.

«Μετά από μια μακρά πορεία κακοδιαχείρισης επί πολλών διακυβερνήσεων, η σημερινή κυβέρνηση έδωσε τη χαριστική βολή στις Κ.Α.», είπε ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ, Νίκος Νικολαϊδης.

Ζητούν διερεύνηση για την κακοδιαχείριση που έγινε διαχρονικά στις Κυπριακές Αερογραμμές και απόδοση ευθυνών στους υπευθύνους.

«Ανεξάρτητα από τις όποιες εξελίξεις, εμείς θα επιμένουμε να ξεκινήσει αμέσως έρευνα για την κακοδιαχείριση που έγινε διαχρονικά στις Κυπριακές, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη σημερινή τραγική κατάσταση του οργανισμού», είπε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Μιχάλης Γιωργάλλας.

Από την πλευρά του το μέλος της Γραμματείας της Συμμαχίας Πολιτών, Σίμος Αγγελίδης, είπε ότι η Κυβέρνηση φέρει ακεραία την πολιτική ευθύνη που δεν δημιούργησε τις προϋποθέσεις για θετική απάντηση.

«Το Κίνημα θεωρεί ότι πρέπει να αποδοθούν ευθύνες για αυτό το τεραστίων διαστάσεων σκάνδαλο, το οποίο θα στοιχήσει για ακόμα μια φορά στον Κύπριο φορολογούμενο εκατομμύρια ευρώ», ανέφερε η Εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων, Ελένη Χρυσοστόμου.

Το ΑΚΕΛ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σ’ έφεση κατά της απόφασης των Βρυξελλών, επιδιώκοντας συμφωνία με την κομισιόν, για σταδιακή ανάκτηση των όποιων οφειλών των Κυπριακών Αερογραμμών προς το κράτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα