Kαδής: Ξεκάθαρο πλαίσιο λειτουργίας των Ομοσπονδιών

Ο Κώδικας Καλής Διακυβέρνησης, που ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ) ετοιμάζει με τη συμβολή των Ομοσπονδιών, έχει στόχο να τις βοηθήσει και να τις ενισχύσει, ώστε να βελτιώσουν τη διαχείρισή τους, καθώς θα δημιουργήσει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο λειτουργίας των Ομοσπονδιών, δίνοντας έτσι σιγουριά, σταθερότητα και αυτοπεποίθηση στις διοικήσεις τους, ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής σε χαιρετισμό στη δημόσια διαβούλευση για τη δημιουργία του «Πρώτου Κώδικα Καλής Διακυβέρνησης στον Αθλητισμό».

Παράλληλα, πρόσθεσε, ο ΚΟΑ

σχεδιάζει μία σειρά από υποστηρικτικές ενέργειες, οι οποίες, σε συνδυασμό με τον Κώδικα, θα επιτρέψουν στις διοικήσεις των Ομοσπονδιών να ασχολούνται περισσότερο με την ανάπτυξη του αθλήματός τους και λιγότερο με τις γραφειοκρατικές απαιτήσεις της διοίκησης.

Σε ανακοίνωση από το ΓΤΠ, αναφέρεται ότι ο Υπουργός σημείωσε πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο αθλητισμός αποτελεί ένα αναπόσπαστο και πολύ σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας μας και με τις εκπαιδευτικές του αξίες, έχει τη δυνατότητα να στηρίζει, αλλά και να βελτιώνει την κοινωνική υγεία και να δρα ως καταλύτης στην πρόοδο, στην ευημερία και στο ευ ζην. Παράλληλα, είπε, μας χαρίζει στιγμές εθνικής υπερηφάνειας, ιδιαίτερα μέσα από τις διεθνείς διακρίσεις των πρωταθλητών μας.

"Ο αθλητισμός, ως ένα σημαντικό δημόσιο αγαθό, βρίσκεται υψηλά στις προτεραιότητες της παρούσας διακυβέρνησης. Οι κύριοι φορείς του αγαθού αυτού, δεν είναι άλλοι από τις εθνικές αθλητικές Ομοσπονδίες. Οι Ομοσπονδίες, κάθε μία στο άθλημα που αντιπροσωπεύει, έχουν την ευθύνη να καλλιεργήσουν, να αναπτύξουν και να μεταλαμπαδεύσουν τα αθλητικά ιδεώδη στους αθλητές τους", ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, αυτό το πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν, αναγνωρίζεται από το κράτος, το οποίο στηρίζει με σημαντικούς πόρους τον αθλητισμό του τόπου μας και για τον λόγο αυτό, το κράτος αναμένει από τις ομοσπονδίες, με τη σειρά τους, να λειτουργούν με διαφάνεια, υπευθυνότητα και δημοκρατικότητα, να λογοδοτούν και να εφαρμόζουν τις αρχές της χρηστής διοίκησης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα