Kαδής: Επενδύουμε στο δημοκρατικό μας πολίτευμα

Ως κυπριακός ελληνισμός, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στο δημοκρατικό μας πολίτευμα, στα γράμματα και στον πολιτισμό μας, στις επιστήμες και στην αειφόρο ανάπτυξη, παρέχοντας σε όλους τους νόμιμους πολίτες ίσες ευκαιρίες και διασφαλίζοντας για όλους τα ανθρώπινα δικαιώματα, διεμήνυσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

Σε μήνυμά του, με την ευκαιρία της επετείου της 1ης Οκτωβρίου, ο κ. Καδής ανέφερε ότι παράλληλα «δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για την απελευθέρωση, την επανένωση και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας, καθώς και τη διαφύλαξη

της διεθνούς της υπόστασης, μακριά από ξένες εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα».


Όπως αναφέρει στο μήνυμά του ο Υπουργός Παιδείας, «σήμερα, 43 χρόνια μετά την εισβολή, η Τουρκία εξακολουθεί να περιφρονεί το Διεθνές Δίκαιο και τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και να οδηγεί σε ναυάγιο όλες τις προσπάθειες που γίνονται για βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού προβλήματος».

Απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές, ο κ. Καδής εύχεται να πρυτανεύσει σε όλους το αίσθημα της ευθύνης και του καθήκοντος, και να αγωνιστούν όλοι μαζί για την οικοδόμηση ενός μέλλοντος ευοίωνου και αισιόδοξου για τη νέα γενιά της Κύπρου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα