KPMG: Ανέδειξε τις κορυφαίες ομάδες σε πωλήσεις παικτών

Στο πλαίσιο των καινοτόμων συμβουλευτικών της υπηρεσιών σε θέματα αθλητισμού, η KPMG παρουσίασε την περασμένη βδομάδα τα αποτελέσματα της έρευνας Player Trading Game («Το Μεταγραφικό Παιχνίδι») μέσω της πλατφόρμας της Football Benchmark, η οποία αναλύει τις επιχειρηματικές επιδόσεις των ποδοσφαιρικών συλλόγων.

Το αποτέλεσμα της ανάλυσης των μεταγραφών παικτών 150 ευρωπαϊκών ομάδων στις ποδοσφαιρικές σεζόν 2014-2015 και 2015-2016,

ανέδειξε τον πίνακα με τις είκοσι πιο κερδοφόρες ομάδες σε ότι αφορά τα μεταγραφικά, που προέρχονται από Πορτογαλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία. «Το γεγονός ότι απουσιάζουν οι αγγλικές ομάδες από την πρώτη εικοσάδα πιθανό να μην προκαλεί έκπληξη», επισημαίνει ο κ. Andrea Sartori, επικεφαλής των συμβουλευτικών υπηρεσιών της KPMG International για θέματα αθλητισμού, «καθώς τα αυξημένα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές ομάδες, αποσείουν ως ένα βαθμό την αναγκαιότητα αύξησης των εσόδων τους μέσω των μεταγραφών».

Μεταξύ αυτών που πέτυχαν τα περισσότερα κέρδη από την πώληση παικτών και θεωρούνται «καθαροί πωλητές» (net sellers), βρίσκονται δύο πορτογαλικές ομάδες, η Μπενφίκα με 65 εκ. ευρώ και η Πόρτο με 58,2 εκ. Από την άλλη, στην πλευρά των «αγοραστών» (buyers) βρίσκονται ομάδες που επένδυσαν περισσότερους πόρους για την ενίσχυσή τους, με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Σίτι να ηγούνται της σχετικής λίστας με -238,9 εκ. ευρώ και -171,9 εκ. αντίστοιχα.

Ο κ. Χρίστος Βασιλείου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και επικεφαλής των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της KPMG Κύπρου δήλωσε πως «οι μεταγραφικές δαπάνες δεν προβλέπεται να μειωθούν σύντομα, συνεπώς πρέπει να εξετάζεται συνεχώς η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα αυτών των μεταγραφικών ρεκόρ». Την ίδια ώρα «τα αιτήματα για συμβουλευτικές υπηρεσίες στον τομέα του αθλητισμού αυξάνονται», σημείωσε ο κ. Χριστόφορος Αναγιωτός, Διοικητικός Σύμβουλος και επικεφαλής του Deal Advisory της KPMG Κύπρου.

Για πρόσβαση στην πλήρη ανάλυση, επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.footballbenchmark.com/

Keywords
Τυχαία Θέματα