KPMG Cyprus – Audit Committee Institute («ACI»)

Μέλη Επιτροπών Ελέγχου όπως και άλλα μέλη Διοικητικών Συμβουλίων, εισηγμένων εταιρειών, τραπεζικών ιδρυμάτων και ασφαλιστικών εταιρειών, μαζί με μέλη των εποπτικών αρχών, παρακολούθησαν την πρώτη εκδήλωση της KPMG Cyprus ACI. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Απριλίου, στο ξενοδοχείο Hilton Park, με τη συμμετοχή αξιόλογων ομιλητών από την

Κύπρο και το εξωτερικό.

Την εκδήλωση χαιρέτισε εκ μέρους της KPMG Κύπρου ο Χρίστος Βασιλείου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Επικεφαλής του Συμβουλευτικού Τμήματος. Ο Χρήστος υπογράμμισε τη σημασία του tone at the top και δήλωσε ότι «κατά τη γνώμη μας, κανένα σύστημα εταιρικής διακυβέρνησης δεν μπορεί να είναι αρκετό αν δεν υπάρχει εμπεδωμένη η σωστή και ηθική κουλτούρα, συμπεριφορά και τρόπος σκέψης στα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων».

Ο Timothy Copnell, ο ιδρυτής και πρόεδρος του KPMG UK ACI μίλησε για το παγκόσμιο ταξίδι του θεσμού των KPMG ACIs κατά τη διάρκεια των τελευταίων 18 ετών. Μίλησε για την προσωπική του εμπειρία και πώς τα πράγματα και οι προκλήσεις που τα μέλη των Επιτροπών Ελέγχου έχουν να αντιμετωπίσουν, αλλάξαν με την πάροδο των ετών, τελειώνοντας την ομιλία του με τομείς που αναμένετε ότι θα αντιμετωπίσουν προκλήσεις οι επιτροπές ελέγχου παγκοσμίως τα επόμενα χρόνια, όπως το cyber security τονίζοντας ότι «όπως τα διαδικτυακά ρίσκα εξελίσσονται, η επίβλεψη της επιτροπής ελέγχου (και του διοικητικού συμβουλίου), και η φύση του διαλόγου, πρέπει επίσης να συνεχίζουν να εξελίσσονται».

Ο Στέφος Στεφανίδης, με χρόνια εμπειρίας στον εξωτερικό έλεγχο και νυν ενεργό μέλος Επιτροπών Ελέγχου σε μια σειρά σημαντικών κυπριακών εταιρειών, μοιράστηκε μαζί μας τις δικιές του εμπειρίες από τις Επιτροπές Ελέγχου δίνοντας έμφαση στην κυπριακή πραγματικότητα.

Ο Παναγιώτης Πελετιές, Chairman του KPMG Cyprus ACI και Βοηθός Επικεφαλής του Τμήματος Ελέγχου του Οίκου, μίλησε για την επιτακτική ανάγκη για περισσότερη ενημέρωση για σημαντικά θέματα στα μέλη των Επιτροπών Ελέγχου στην Κύπρο. Ο Παναγιώτης υπογράμμισε τις νέες προκλήσεις όπως το EU audit reform, τα νέα λογιστικά πρότυπα που θα επιφέρουν τις μεγαλύτερες αλλαγές στη λογιστική για περισσότερο από μια δεκαετία και τελείωσε την ομιλία του ζητώντας από τον Γιώργο Τζιωρτζή, Διοικητικό Σύμβουλο και Επικεφαλή των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Διοίκησης του Οίκου, για μια σύντομη παρουσίαση που απευθυνόταν συγκεκριμένα στα μέλη Διοικητικών Συμβουλίων, με στόχο την αύξηση της ενημέρωσής τους σε θέματα cyber security.

Ο Πέτρος Μαυρομμάτης, Vice-Chairman του KPMG Cyprus ACI και Principal της KPMG Κύπρου παρουσίασε τους τρόπους λειτουργίας του Ινστιτούτου, ενημερώνοντας τους παρευρισκόμενους για τα πολλά διαθέσιμα έντυπα που υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου και τις επερχόμενες εκδηλώσεις που προγραμματίζονται.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση κατά την οποία οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εγείρουν ερωτήματα σχετικά με το Ινστιτούτο, τους νέους κανονισμούς και άλλα σημαντικά θέματα.

Επικοινωνία:

Παναγιώτης Πελετιές Διοικητικός Σύμβουλος και Chairman του KPMG Cyprus ACI [email protected]

Πέτρος Μαυρομμάτης

Principal και Vice Chairman του KPMG Cyprus ACI

[email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα