Το ΤΕΠΑΚ 88ο στα κορυφαία νέα πανεπιστήμια παγκοσμίως

Σύμφωνα με τη νέα διεθνή κατάταξη των Times Higher Education Young University Rankings 2017

Συνεχίζονται οι διεθνείς αναγνωρίσεις για το νεαρότερο δημόσιο Πανεπιστήμιο της χώρας μας, το οποίο κατατάσσεται στην 88η θέση στη λίστα διεθνούς κύρους κατάταξης, Times Higher Education

Young University Rankings 2017 που δημοσιεύτηκε στις 5 Απριλίου 2017.

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου σε 10 χρόνια λειτουργίας έχει επιτύχει να συμπεριλαμβάνεται σε διεθνούς κύρους λίστες όπως η νέα παγκόσμια κατάταξη Young University Rankings 2017, παλαιότερα γνωστή ως THE 150 Under 50 Rankings, η οποία περιλαμβάνει τα 200 καλύτερα νέα Πανεπιστήμια παγκοσμίως με λιγότερο από 50 χρόνια ζωής. Η λίστα χρησιμοποιεί τους ίδιους αυστηρούς και απαιτητικούς 13 δείκτες απόδοσης όπως χρησιμοποιούνται και στη βασική λίστα των THE World University Rankings. Τα πανεπιστήμια που περιλαμβάνονται επιδεικνύουν υψηλά επίπεδα απόδοσης στους τομείς Διδασκαλίας, Έρευνας, Μεταφοράς Τεχνογνωσίας, και Διεθνούς Εικόνας και Προοπτικής. Ωστόσο, η μεθοδολογία έχει αναπροσαρμοστεί, έτσι ώστε η φήμη και η παράδοση να μετρά λιγότερο και να αντικατοπτρίζονται καλύτερα τα ειδικά χαρακτηριστικά των νέων Πανεπιστημίων.

Επιπρόσθετα, το ΤΠΚ συμπεριλαμβάνεται στα κορυφαία 50 πανεπιστήμια που ιδρύθηκαν από το έτος 1980 μέχρι το 2000 (Top 50 των Millennials). Συγκεριμένα, αποτελεί ένα από τα νεαρότερα κορυφαία πανεπιστήμια τελευταίας γενιάς που περιλαμβάνονται στην κατάταξη διεθνώς.

Με αφορμή τις πρόσφατες κατατάξεις, ο Πρύτανης, Καθηγητής Ανδρέας Αναγιωτός δήλωσε ότι «οι συνεχείς διεθνείς αναγνωρίσεις σε μικρή κλίμακα χρόνου ισχυροποιούν την εδραίωση του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου ανάμεσα στην ελίτ των κορυφαίων Πανεπιστημίων του κόσμου,

αφού επιβεβαιώνουν την αφοσίωση του Ιδρύματος στην ακαδημαϊκή αριστεία και την ποιότητα των σπουδών και της έρευνας, στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, αλλά και την υψηλή στάθμη του φοιτητικού και του ανθρώπινου δυναμικού του. Υπηρετώντας με συνέπεια τον στρατηγικό στόχο να καταστεί το ΤΠΚ ως ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο στη χώρα και ένα από τα πιο καταξιωμένα διεθνώς στους τομείς εξειδίκευσής του, οφείλουμε με σκληρή δουλειά να διατηρήσουμε τις υψηλές αποδόσεις και να ενισχύσουμε τους τομείς οι οποίοι χρήζουν βελτίωσης». Σχολιάζοντας γενικά τα αποτελέσματα των Times Higher Education Young University Rankings 2017 ο Πρύτανης ανέφερε «Τέτοιοι δείκτες για τα κυπριακά πανεπιστήμια αποδεικνύουν ότι η Ανώτατη Εκπαίδευση της Κύπρου βρίσκεται σε συνεχή ανοδική πορεία, αποτελώντας αναμφίβολα ένα σημαντικότατο κεφάλαιο της παιδείας, της κοινωνίας και της οικονομίας μας».

Περισσότερες πληροφορίες για Times Higher Education Young University Rankings 2017:

https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2017/young-university-rankings

Περισσότερες πληροφορίες για Top 50 of Millennials:

https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/young-university-rankings-2017-millennial-universities

Keywords
Τυχαία Θέματα