K. Οδυσσέως: Δίκη παρωδία για το σκάνδαλο Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου (VID)

Για δίκη παρωδία σχετικά με το σκάνδαλο του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου κάνει λόγο ο ο Γενικός Διευθυντής του ΑΝΤ1 Κύπρου Κωνσταντίνος Οδυσσέως

σε παρέμβαση του στο Tik Tok. Σημειώνει πως το ουσιαστικό πρόβλημα είναι το διάτρητο νομικό πλαίσιο που διέπει τον τρόπο λειτουργίας του Συμβουλίου Εργοληπτών και ψηφίστηκε  «σκόπιμα από την βουλή», και επί της ουσίας δεν προστατεύει

το δημόσιο χρήμα των πολιτών από  ατασθαλίες και πράξεις διαφοράς.

Ακολουθεί η παρέμβαση: 

@constantinos_odysseos

ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΟΜΩΣ! Η ατιμωρησία, πηγή διαφθοράς στην Κύπρο, συνεχίζεται με έναν εκπληκτικά μαεστρικό τρόπο, μάλιστα με τη χρήση διάτρητων νόμων, τους οποίους το πολιτικό σύστημα φτιάχνει στα μέτρα της ελίτ και του κατεστημένου.

♬ πρωτότυπος ήχος - Constantinos Odysseos

Πάμε να δούμε πόσο εύκολα υποτιμά για να μην πω εξευτελίζει τη νοημοσύνη μας η πολιτική εξουσία που εμείς οι ίδιοι εκλέγουμε να μας κυβερνά. Τις προάλλες, ο Δήμος Πάφου έκανε μια πολύ σοβαρή καταγγελία την οποία -είμαι βέβαιος- οι περισσότεροι από εσάς την γράψατε κανονικά εκεί που ξέρετε. Εννοώ στα παλιά σας τα παπούτσια. 

Το 2015 το κακουργιοδικείο καταδίκασε τον τότε Δηκοϊκό δήμαρχο της Πάφου και δημοτικούς συμβούλους από διάφορα κόμματα (ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ) ότι πήραν μίζες ενός εκατομμυρίου για να βοηθήσουν εργοληπτικές εταιρίες να καταδολιεύσουν το κράτος και φυσικά εμάς τους πολίτες, στο γνωστό σκάνδαλο του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου. Στην απόφασή του το δικαστήριο κατονόμασε τις εταιρίες που έδωσαν τις μίζες. Με διευθύνσεις και ονόματα. 

Γιατί καταδικάστηκαν τότε μόνο ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι που πήραν τις μίζες και όχι εκείνοι που τις έδωσαν; Διότι η εισαγγελία εκείνους που έδωσαν τις μίζες τους μετέτρεψε σε μάρτυρες, για να καταθέσουν εναντίον των δημοτικών αρχόντων. Παρόλα αυτά, το 2016 αποφασίστηκε να δικαστούν οι εταιρίες που έδωσαν τις μίζες με σκοπό να τιμωρηθούν και να υποστούν τις συνέπειες, αφού είχαν παραδεχτεί ήδη στο κακουργιοδικείο, ως μάρτυρες κατηγορίας, ότι, ναι, έδωσαν μίζες. Η δίκη των εταιριών αυτών ξεκίνησε το 2016 στο Συμβούλιο Εργοληπτών, που διορίζεται από την κυβέρνηση.

Τι έγινε όμως τελικά; Πού κατέληξε αυτή η δίκη; Μαντέψτε αγαπητοί μου Ιθαγενείς, της πανέμορφης και εξωτικής αυτής χώρας. Πού κατέληξε; Πουθενά! Μετά από οκτώ χρόνια και σχεδόν 100 χιλιάδες ευρώ έξοδα, οι εταιρίες απαλλάχτηκαν, διότι -λέει- πέρασε ο εύλογος χρόνος εκδίκασης, που προβλέπει ο νόμος και διαδικασία τερματίστηκε διαπαντός και η υπόθεση έκλεισε. 

Ποιος φταίει γι’ αυτό; Επειδή οι πολιτικοί εύκολα θα τα ρίξουν στο Συμβούλιο Εργοληπτών, ότι δεν έκανε σωστά τη δουλειά του, θα σας εξηγήσω γιατί ΔΕΝ φταίει το Συμβούλιο αλλά η πολιτική ηγεσία. Διότι οι εταιρίες απλώς εκμεταλλεύτηκαν τα παράθυρα του νόμου. Οι δικηγόροι τους καθυστερούσαν τη δίκη με διάφορες προφάσεις μέχρι να περάσει ο χρόνος και να κλείσει αναγκαστικά η υπόθεση, βάσει του νόμου. Προσέξτε όμως και κάτι άλλο, πολύ σημαντικό: Αυτός ο περίεργος νόμος, που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων μας, όχι μόνο επιτρέπει στους δικηγόρους να ροκανίζουν τον χρόνο μέχρι να λήξει η προθεσμία και να πέσει η υπόθεση, αλλά – προσέξτε- προβλέπει και το εξής: ότι σε περίπτωση που αλλάξει έστω και ένα μέλος του Συμβουλίου Εργοληπτών, η δίκη πρέπει να αρχίσει πάλι από την αρχή. Ακούστε παραλογισμό. Ότι λέχθηκε στη δίκη, ότι καταγράφηκε στα πρακτικά, όσα στοιχεία κατατέθηκαν ΜΗΔΕΝΙΖΟΝΤΑΙ και η δίκη αρχίζει από την αρχή, σαν να μην ξεκίνησε ποτέ. 

Σημειώστε ότι η θητεία του Συμβουλίου είναι τριετής. Άρα πρέπει μια δίκη να έχει τελειώσει πριν να λήξει η θητεία, διότι αλλιώς θα πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή όταν διοριστεί νέο Συμβούλιο. Όμως ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στους δικηγόρους να καθυστερούν τη δίκη μέχρι να τελειώσει η θητεία. Πάμε να δούμε όμως και τι άλλο φρόντισε να κάνει η κυβέρνηση Αναστασιάδη, της οποίας υπουργός ήταν και ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη, μέσα στα 8 αυτά χρόνια, άλλαξε το Συμβούλιο Εργοληπτών ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) φορές. Δηλαδή, εκτός από την καθυστέρηση την οποία προκαλούσαν νόμιμα οι δικηγόροι των εταιριών, η δίκη ξεκίνησε από την αρχή ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) φορές, διότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη άλλαξε ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) φορές τη σύνθεση του Συμβουλίου. 

Είναι κανένας από εσάς που δεν κατάλαβε τι έγινε; Είναι κανένας από εσάς που θέλει και παπά να του το πει ότι ήταν μια δίκη στάχτη στα μάτια του κόσμου κι ότι δεν ήθελε κανένας να καταλήξει σε αποτέλεσμα; Είναι κανένας από εσάς που δεν κατάλαβε ακόμη ότι το Συμβούλιο Εργοληπτών, που μας το επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση, για να προστατεύει το δημόσιο χρήμα των πολιτών και να ελέγχει ατασθαλίες και πράξεις διαφοράς, το έφτιαξαν ΣΚΟΠΙΜΑ με ένα διάτρητο νομικό πλαίσιο, ώστε να μην μπορεί να λειτουργεί σωστά; Είναι κανένας από εσάς που πιστεύει ότι είτε η προηγούμενη κυβέρνηση, είτε η τωρινή, είτε τα κόμματα που ψηφίζουν τους νόμους στη βουλή και πέρασαν ένα τέτοιο νόμο-ντροπή για το κράτος δικαίου, ενδιαφέρονται πραγματικά για τη δικαιοσύνη και για την πάταξη της διαφθοράς;

Ο Δήμος Πάφου κατάγγειλε την υπόθεση αυτή την περασμένη Δευτέρα και κανένας από την πολιτική ηγεσία δεν θορυβήθηκε, κανένας δεν είπε ούτε και μία λέξη. Ούτε η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη, ούτε και κανένα πολιτικό κόμμα. Μουγκάθηκαν οι πάντες! 

Μετά λοιπόν κι από αυτή την ιστορία, που δεν είναι η μόνη αλλά η πολλοστή, μετά κι από την μούγκα του πολιτικού συστήματος, είναι ακόμη κανένας από εσάς που πιστεύει ότι υπάρχει περίπτωση να εξαλειφθεί η διαφθορά από την Κύπρο; Υπάρχει κανένας από εσάς που πιστεύει ακόμα ότι η πολιτική μας ηγεσία έχει πραγματικά την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ να καθαρίσει την Κύπρο από τη βρομιά; 

Αν τους πιστεύετε ακόμη, μπράβο σας! Έχετε υπομονή της καμήλας! Αλλά να ξέρετε ότι αυτή σας η υπομονή, της καμήλας, τους έχει αποθρασύνει και μας τα έχουν κάνει ΟΛΑ! Διεθνώς μας κράζουν, ότι στην Κύπρο η διαφθορά ζει και βασιλεύει κι εμείς, οι πολίτες, στον κόσμο μας! Μας φτύνουν και νομίζουμε ότι ψιχαλίζει!  Παρόλα τα κακά που έχουμε πάθει από τη διαφθορά και τα πληρώσαμε με αίμα και ιδρώτα. Πάλι τους ίδιους ψηφίζουμε, υπηρετούμε και γλείφουμε.

Και μοιραία μένουμε στα ίδια και τα ίδια. Με τους νόμους που οι ίδιοι φτιάχνουν θα αφήνουν πάντα τρύπες για να ξεγλιστρούν οι εκλεκτοί κι οι ευνοούμενοι της εξουσίας, που χαίρουν της ασυλίας ενός διαπλεκόμενου και διεφθαρμένου συστήματος. 

Καλά να πάθουμε όμως! Δυστυχώς, αυτά που παθαίνουμε είναι αυτά που μας αξίζουν!

Keywords
Τυχαία Θέματα