Iωνάς: Πολυδιάστατη η πολιτική αντιμετώπισης των ναρκωτικών

Η Κυβέρνηση εφαρμόζει για πρώτη φορά μια σφαιρική, πολυδιάστατη πολιτική αντιμετώπισης του προβλήματος των ναρκωτικών, μέσω προγραμμάτων πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης των χρηστών και ταυτόχρονα δίδει έμφαση στη μείωση της προσφοράς, καταστέλλοντας τη δράση των κυκλωμάτων των διακινητών, δήλωσε, το βράδυ της Τρίτης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, ο κ. Νικολάου

μιλούσε στη συναυλία «Η ζωή είναι τραγούδι…», στο Προεδρικό Μέγαρο, η οποία διοργανώθηκε από την Αστυνομία και τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση γύρω από το θέμα της μάστιγας των ναρκωτικών.

«Η Κυβέρνηση εφαρμόζει για πρώτη φορά μια σφαιρική, πολυδιάστατη πολιτική αντιμετώπισης του προβλήματος αυτού, μέσω προγραμμάτων πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης των χρηστών και ταυτόχρονα δίδει έμφαση στη μείωση της προσφοράς, καταστέλλοντας τη δράση των κυκλωμάτων των διακινητών», ανέφερε ο κ. Νικολάου.

Αλλάξαμε, πρόσθεσε, «τη φιλοσοφία μεταχείρισης του χρήστη ως κοινού εγκληματία, αντιμετωπίζοντάς τον, πλέον, ως άτομο που χρήζει θεραπείας και υποστήριξης, με στόχο την απεξάρτηση και κοινωνική επανένταξη».

Αναφορά έκανε ο κ. Νικολάου στα διάφορα προγράμματα που λειτουργούν, σημειώνοντας ότι «ενισχύσαμε οικονομικά τα προγράμματα πρόληψης και θεραπείας που προσφέρονται από την Πολιτεία και δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στην ενδυνάμωση των δράσεων κατά των ουσιοεξαρτήσεων».

Είπε ακόμη ότι «η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει την προώθηση πιλοτικού προγράμματος εκπαίδευσης χορήγησης Ναλοξόνης, για χρήστες που παρακολουθούν προγράμματα μείωσης της βλάβης, και την εφαρμογή περιβαλλοντικών δράσεων για την πρόληψη των εξαρτητικών συμπεριφορών, μέσα από την ανάπτυξη και εφαρμογή επιστημονικού προγράμματος δεξιοτήτων για γονείς, το οποίο θα αναλάβει το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου».

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, μέσω της Αστυνομίας και ειδικότερα της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, ανέφερε ο κ. Νικολάου μεταξύ άλλων, «προωθεί την πολιτική της Κυβέρνησης για μείωση της διάθεσης και προσφοράς ουσιών εξάρτησης, καθώς και για μείωση του αριθμού των εγκλημάτων που σχετίζονται με τα ναρκωτικά».

«Γι' αυτό, με τον πολλαπλασιασμό των ελέγχων της Αστυνομίας, τα τελευταία τρία χρόνια οι κατασχεθείσες ποσότητες ναρκωτικών αυξήθηκαν κατακόρυφα, σε σχέση με εκείνες των προηγούμενων ετών», είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα