H σημαία της Κ.Δ κυμάτισε σε αγώνες στην Κωνσταντινούπολη -Ενοχλημένοι οι Τ/κ

Η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας κυμάτισε το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο του  28ου Βαλκανικού Πρωταθλήματος κλειστού στίβου γεγονός που προκάλεσε αντίδραση από Τ/κ καθώς οι αθλητές από το ψευδοκράτος δεν μπορούσαν να λάβουν μέρος με την σημαία του κατοχικού καθεστώτος. Συνολικά 241 αθλητές από 21 διαφορετικές χώρες αγωνίστηκαν στη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στο Istanbul Ataköy Athletics Hall.

Συγκεκριμένα η Haber Kibris σε άρθρο με τίτλο «Ο σεβασμός που δεν επέδειξαν στην ΤΔΒΚ

επιδείχθηκε στη Νότια Κύπρο στην Κωνσταντινούπολη» αναφέρει ότι «ενώ η Νότια Κύπρος (όπως αποκαλεί την Κυπριακή Δημορκατία), όπως πάντα, πήρε τη θέση της στην Κωνσταντινούπολη με το όνομα, τη σημαία, τους αθλητές και τους επισήμους της, ο αθλητής της Εθνικής Ομοσπονδίας Στίβου ΤΔΒΚ Buse Savaşkan από τη χώρα μας αγωνίστηκε για λογαριασμό της Τουρκίας στο πρωτάθλημα και κατέκτησε την τέταρτη θέση. Κάνοντας μια δήλωση για το θέμα, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Στίβου της ΤΔΒΚ, Ferhat Sakallı, δήλωσε ότι δεν αποδέχεται αυτή την κατάσταση που συνεχίζεται εδώ και χρόνια και είπε: «Εάν υπάρχει ένα τίμημα που πρέπει να πληρωθεί για να βελτιωθεί αυτή η κατάσταση, θα το πληρώσω.»

Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του πρωταθλήματος.

Η τελετή έναρξης ξεκίνησε με τις σημαίες των χωρών που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα να παίρνουν τη θέση τους στην πίστα και τα ονόματα κάθε χώρας να διαβάζονται ένα προς ένα.

Στη συνέχεια, ο Fatih Çintimar, πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Στίβου (TAF), ευχαρίστησε όλες τις χώρες που συμμετέχουν στη διοργάνωση και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Μετά την ομιλία, ο πρόεδρος του TAF απένειμε ευχαριστήρια πλακέτες σε όλους τους εκπροσώπους των χωρών έναν προς έναν.

«Όπως ήταν φυσικό, λόγω των εμπάργκο, δεν ήταν πλέον έκπληξη το γεγονός ότι ούτε το όνομα ούτε η σημαία της ΤΔΒΚ υπήρχαν πουθενά, ούτε σε αυτόν τον οργανισμό.=

Ωστόσο, παρόλο που οι Τουρκοκύπριοι αθλητές αγωνίζονταν για λογαριασμό της Τουρκίας, ούτε οι αθλητές της ΤΔΒΚ ούτε οι διευθυντές τους έτυχαν σεβασμού και ούτε τους ευχαρίστησαν».

Keywords
Τυχαία Θέματα