H δημιουργική προσέγγιση πίσω από τη μεγάλη επιτυχία των φετινών Young Lions

Με πολλή δημιουργικότητα και χρήση καινοτομιών, η Innovation Leo Burnett ενισχύει τον παγκόσμιο θεσμό στην Κύπρο.

Η Innovation Leo Burnett, ανέβασε ψηλά τον πήχη των βραβείων δημιουργικότητας Young Lions

στην Κύπρο, με μία επιτυχημένη διοργάνωση και τα υψηλότερα αποτελέσματα από ποτέ. Με την Ξένια Χατζηϊωαννίδου στο τιμόνι, μια νέα end-to-end ψηφιακή διαδικασία, ένα νέο πρωτοποριακό και διαφανές σύστημα αξιολόγησης, την παρότρυνση όλων των εμπλεκόμενων φορέων να συνυπάρξουν και να συνεργαστούν αρμονικά ενωμένοι για έναν κοινό σκοπό και την ανανεωμένη εικόνα του brand, η φετινή διοργάνωση πέτυχε ρεκόρ συμμετοχών. Όπως δήλωσε η φετινή Πρόεδρος, «Αναλάβαμε την προεδρία με στόχο την ενίσχυση της αναγνωσιμότητας και της αξιοπιστίας του θεσμού. Ελπίζουμε ότι η φετινή επιτυχία θα αποτελέσει την αφετηρία για την εδραίωση του διαγωνισμού ως μιας δυναμικής πλατφόρμας έκφρασης για τους νέους δημιουργούς της Κύπρου. Η υπερηφάνεια μας διαπνέει όταν σκεφτόμαστε τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας. Η ενδυνάμωση των νέων δημιουργών είναι ο πυρήνας της στρατηγικής μας, και η επιτυχημένη προεδρία στα Young Lions Competitions Cyprus 2024 αποτελεί μια επιπλέον νίκη στη δέσμευσή μας να προκαλέσουμε αλλαγές στον κλάδο, στον επιχειρηματικό κόσμο και στην κοινωνία συνολικά».

Η επιτυχία οφείλεται επίσης, στην εμπνευσμένη καμπάνια ‘Εσύ το CANNES’ της δημιουργικής ομάδας της Innovation Leo Burnett με εφαρμογές σε own assets όπως το website redesign, το βίντεο της τηλεοπτικής καμπάνιας, το ραδιοφωνικό σποτ και το engaging περιεχόμενο στα social media. Όπως δήλωσε η Senior Copywriter της Innovation Leo Burnett, Κωνσταντίνα Δελημήτρου, «βασίσαμε το concept της καμπάνιας μας στις Κάννες, το μεγάλο έπαθλο του διαγωνισμού. Έτσι, το κεντρικό slogan και τα μηνύματα του concept μας, αφορούν τις Κάννες. Αυτό το καταφέραμε με τη χρήση ενός λογοπαίγνιου κατά το οποίο, αντικαταστήσαμε την ελληνική λέξη ‘έκανες’ με την λέξη ‘CANNES’. Έτσι, με σλόγκαν ‘Εσύ το CANNES’ και πολλά χιουμοριστικά μηνύματα σε κάθε φάση του διαγωνισμού, η καμπάνια μας ενέπνευσε τους νέους να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, υπενθυμίζοντάς τους ασταμάτητα την Ιθάκη - στην περίπτωσή μας, τις CANNES».

Όσο για την εντυπωσιακή εικόνα του concept, ο Art Director της Innovation Leo Burnett, Σάββας Πιτζιό, δήλωσε: «για την καμπάνια των Young Lions Κύπρου εφαρμόσαμε τη φιλοσοφία της Leo Burnett ‘HumanKind’. Δηλαδή δημιουργήσαμε για το κοινό μας με ενσυναίσθηση. Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά φουτουριστικών λιονταριών με τη χρήση AI τεχνολογίας σε σκούρο φόντο, τα οποία ντύσαμε με cool ρούχα. Το δυνατό μήνυμα, το στηρίξαμε με μια έντονη γραμματοσειρά σε εξίσου έντονες πορτοκαλί νότες για να ενισχύσουμε την οπτική επίδραση. Για κάθε κατηγορία δημιουργήσαμε το δικό της urban λιοντάρι με την κατάλληλη GenZ αμφίεση, ειδικά εικαστικά για κάθε φάση του διαγωνισμού αλλά και custom εικαστικά για κάθε χορηγό ξεχωριστά. Τα λιονταράκια κατέκλυσαν τα social media, το website, ενώ έκαναν και μία εξαιρετική εμφάνιση σε ολόγραμμα στην εκδήλωση της απονομής των βραβείων, η οποία, επίσης ντύθηκε με τα εικαστικά της καμπάνιας. Στην ίδια λογική, η multimedia designer μας, Νίνα Τσιλίδου, δημιούργησε και το εμπνευσμένο short form video της καμπάνιας, χαρίζοντας κίνηση στο hero item και στο κεντρικό μήνυμα».

Με την επιτυχημένη προσπάθειά της, η Innovation Leo Burnett, άνοιξε τον δρόμο σε έναν μεγάλο αριθμό νέων μας, ώστε να βιώσουν μια εμπειρία ζωής και να ξεκινήσουν την καριέρα τους στη διαφήμιση με ένα μεγάλο προβάδισμα.

Η ομάδα ανυπομονεί για το επόμενο μεγάλο project και τα νεότερα μέλη της, Μαρία Κοσμά και Νίνα Τσιλίδου, ως οι πρώτες νικήτριες στην κατηγορία Digital, να ταξιδέψουν στις Κάννες για τη μεγάλη γιορτή της παγκόσμιας διαφήμισης!

Δείτε το βίντεο της καμπάνιας στο YouTube και περισσότερες δημοσιεύσεις της στην ιστοσελίδα των Young Lions αλλά και στα social κανάλια του διαγωνισμού, στο Instagram και το Facebook.

leoburnett.com.cy

Keywords
Τυχαία Θέματα