H Eurosuccess Consulting συμμετέχει στο έργο F.A.S.T.E.S.T

Ένα Ευρωπαϊκό έργο κάτω από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus + έχει ξεκινήσει, το οποίο αποσκοπεί στο να επωφελήσει την αγροβιομηχανική εκπαίδευση, στο οποίο συμμετέχει η Eurosuccess Consulting.

Το έργο F.A.S.T.E.S.T – Food and Agroindustrial Schools Toward Entrepreneurship by Storytelling &Digital Technology είναι ένα έργο το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτω από το πρόγραμμα Erasmus

+ και έχει ξεκινήσει το Νοέμβριο του 2015.

Το έργο αποτελείται από μια κοινοπραξία δέκα οργανισμών και σχολείων, από πέντε ευρωπαϊκές χώρες, με στόχο να βελτιώσουν την αγροβιομηχανική και επαγγελματική εκπαίδευση.

Τι είναι το έργο F.A.S.T.ES.Τ;

Το έργο στοχεύει να θέσει σε ισχύ τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στα "Συμπεράσματα σχετικά με την επιχειρηματικότητα στην εκπαίδευση και την κατάρτιση" (02.17.15), επειδή η επιχειρηματικότητα στην εκπαίδευση μπορεί να προωθήσει την εργοδότηση, την αυτοεργοδότηση, την ενεργό συμμετοχή του πολίτη καθώς επίσης και την ανάπτυξη προσαρμόσιμων και εξωστρεφή ιδρυμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Οι δάσκαλοι πρέπει να ενθαρρύνονται να προωθούν το επιχειρηματικό πνεύμα και δεξιότητες, ενώ τα ιδρύματα πρέπει να προσφέρουν ένα δημιουργικό πλαίσιο και να προάγουν την ενεργή εμπλοκή στην κοινότητα γενικά.

Ποιοι είναι οι στόχοι του έργου;

Το έργο αποσκοπεί στο να βοηθήσει τους εκπαιδευτές να υιοθετήσουν μια καινοτόμα προσέγγιση στην εκπαίδευση μέσω δημιουργικών τρόπων, και να τους ενθαρρύνει να αξιοποιήσουν τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα για τη βελτίωση των εκπαιδευτικών μεθόδων. Κατά συνέπεια, οι εκπαιδευτές θα μπορούν να βοηθήσουν τους μαθητές τους να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες, γενικές αλλά και ειδικές προς τον αγρο-επιχειρηματικό τομέα. Αποσκοπεί επίσης στο να αναπτύξει και να διεκπεραιώσει την ικανότητα των δασκάλων της επαγγελματικής εκπαίδευσης να υιοθετήσουν μία πιο καινοτόμα προσέγγιση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το οποίο συνδέει την πρακτική της «διήγησης» με τις ψηφιακές δεξιότητες της δημιουργίας των υπερ-βίντεο και το θέμα της επιχειρηματικότητας.

Ποια αποτελέσματα αναμένεται να επιφέρει το έργο;

Το έργο F.A.S.T.E.S.T θα επηρεάσει θετικά τους εκπαιδευτές και δασκάλους της δευτεροβάθμια εκπαίδευσης, προσφέροντάς τους τα απαραίτητα εργαλεία για να υιοθετήσουν μία καινοτόμα εκπαιδευτική μέθοδο βασισμένη στη διήγηση και στις ψηφιακές δεξιότητες, και στοχεύοντας στην ανάπτυξη των επιχειρηματικών δεξιοτήτων. Οι μαθητές θα καλλιεργήσουν το επιχειρηματικό πνεύμα και θα αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με την ψηφιακή διήγηση, και γενικά αλλά και συγκεκριμένα στον τομέα της αγρο-επιχειρηματικότητας. Τα κύρια προϊόντα του έργου που θα συμβάλουν στην επιτυχία των αποτελεσμάτων είναι οκτώ υπερ-βίντεος (διαδραστικά βίντεο με συνδέσμους) τα οποία θα λειτουργήσουν και ως Ανοικτοί Εκπαιδευτικοί Πόροι, και ένα μεθοδολογικό εγχειρίδιο με κατευθυντήριες γραμμές για την αποτελεσματική χρήση της ψηφιακής διήγησης για τους μαθητές που θα αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες.

Η κοινοπραξία του έργου

Η κοινοπραξία αποτελείται από 10 εταίρους: την Eurosuccess Consulting (Κύπρος), το σχολείο ISSIS GALILEI BOCCHIALINI SOLARI (Ιταλία), τον οργανισμό S.P.E.L.L. srl (Ιταλία) τον οργανισμό Centrul de Incubare Creativ Innovativ de Afaceri – CICIA (Ρουμανία), το σχολείο Liceul Technologic Aurel Rainu (Ρουμανία), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Βουλγαρίας (BCCI), το επαγγελματικό λύκειο τεχνολογίας τροφίμων PHSFT (Βουλγαρία), τον οργανισμό Confederação Nacional de Jovens Agricultores e Desenvolvimento Rural – CNJ (Πορτογαλία), το σχολείο Escola Profissional Agricola Quinta da Lageosa – EPAQL (Πορτογαλία) και τον οργανισμό Cisita Parma (Ιταλία), ο οποίος συντονίζει το έργο. Αυτή η δυναμική κοινοπραξία φέρνει κοντά ένα συνδυασμό εταίρων, αποτελούμενος από επαγγελματικά και τεχνικά σχολεία, σχολεία στον τομέα της αγρο-επιχειρηματικότητας, επαγγελματικούς οργανισμούς, επιμελητήρια και οργανισμούς με εκτενή πείρα στα ευρωπαϊκά προγράμματα. Έτσι, επιτυγχάνεται ένας συνδυασμός των εταίρων με γεωγραφική κάλυψη για μέγιστη διάδοση και αξιοποίηση στην Ε.Ε.

Εναρκτήρια συνάντηση στην Πάρμα, Ιταλία

Στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση του έργου F.A.S.T.E.S.T στην Πάρμα της Ιταλίας, όπου ο συντονιστής οργανισμός Cisita Parma καλωσόρισε τους εταίρους. Οι 10 εταίροι οργανισμοί/σχολεία συναντήθηκαν και παρουσίασαν τον οργανισμό τους, και ακολούθησε μια εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τα πιο άμεσα βήματα που πρέπει να γίνουν στην έναρξη του έργου. Οι εταίροι συζήτησαν επίσης και για τα καθήκοντα και τις ευθύνες τους, καθώς επίσης και για το έργο γενικά, έχοντας υπόψη τα πρότυπα της Ε.Ε και το περιεχόμενο του έργου. Αποφασίστηκε επίσης και η ημερομηνία για τη δεύτερη συνάντηση.

Φιλοδοξίες του έργου

Κατά τη διάρκεια της διεκπεραίωσης του έργου μέχρι τον Οκτώβριο του 2017, αλλά και μετά το τέλος του, το έργο F.A.S.T.E.S.T αναμένεται να επηρεάσει τις ομάδες-στόχους (δασκάλους, εκπαιδευτές, μαθητές – ειδικότερα τους νέους που εγκαταλείπουν το σχολείο πρόωρα) και τους σχετικούς φορείς, τόσο στις χώρες των εταίρων (Κύπρος, Ιταλία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Πορτογαλία) αλλά και στο ευρύτερο ευρωπαϊκό επίπεδο, προσφέροντας τα απαραίτητα εργαλεία και υλικό για περαιτέρω διάδοση των αποτελεσμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες και στους οργανισμούς. Κατ’ επέκταση, αναμένεται να υπάρξει και αυξημένη επιρροή στον τομέα της αγρο-επιχειρηματικότητας.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο F.A.S.T.E.S.T και για άλλα ευρωπαϊκά έργα, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε με το Eurosuccess Consulting στο τηλέφωνο 22 420 110 ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Οργανισμού www.eurosc.eu

Keywords
Τυχαία Θέματα