Σύγκλιση Εθνικού Συμβουλίου ζητεί το ΔΗΚΟ

Τη σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου ζητεί το ΔΗΚΟ ενόψει, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, των νέων προκλητικών δηλώσεων του κ. Ακκιντζί, του νέου κύκλου διαπραγματεύσεων και της μετάβασης του Προέδρου Αναστασιάδη στο Νταβός για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, στο οποίο θα είναι και ο κ. Ακκιντζί.

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Εκπρόσωπο Τύπου του ΔΗΚΟ, Άθω Αντωνιάδη, ούτε τα Ηνωμένα Έθνη, ούτε το ΝΑΤΟ

ούτε και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούν να μας προσφέρουν την ασφάλεια και την εγγύηση ασφάλειας που μας έχει εξασφαλίσει η Κυπριακή Δημοκρατία εδώ και 41 χρόνια. Γι’ αυτό, προσθέτει, η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να συνεχίσει και μετά τη λύση, για να συνεχίσει να παρέχει αυτή την εγγύηση ασφάλειας στον Κυπριακό Ελληνισμό.

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Μουσταφά Ακκιντζί, Μπαρίς Μπουρτζού, για το θέμα των εγγυήσεων σε μια ενδεχόμενη λύση του κυπριακού, δημιουργούν μια παγίδα, στην οποία ήδη κάποιοι στην Ελληνοκυπριακή πλευρά, έπεσαν μέσα.

Ούτε τα Ηνωμένα Έθνη, ούτε το ΝΑΤΟ ούτε και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορούν να μας προσφέρουν την ασφάλεια και την εγγύηση ασφάλειας που μας έχει εξασφαλίσει η Κυπριακή Δημοκρατία εδώ και 41 χρόνια.

Γι’ αυτό η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να συνεχίσει και μετά τη λύση, για να συνεχίσει να παρέχει αυτή την εγγύηση ασφάλειας στον Κυπριακό Ελληνισμό.

Και γι’ αυτό οι τουρκικές εγγυήσεις αποτελούν αναχρονιστική και επικίνδυνη πρόνοια και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές υπό οποιονδήποτε τίτλο και οποιαδήποτε μορφή, είτε για την ούτε καλούμενη «τουρκοκυπριακή πολιτεία», είτε άλλως πως, γιατί αν διατηρηθούν οι εγγυήσεις, έστω για κάποιο κομμάτι του κράτους μας, τότε αυτές θα καταστήσουν ολόκληρο το κράτος έρμαιο της Τουρκίας.

Η ε/κ πλευρά πρέπει να εμμείνει στη ξεκάθαρη θέση πως η καλύτερη εγγύηση είναι μια λειτουργική και βιώσιμη λύση, η οποία θα διασφαλίζει τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα συνάδει απόλυτα με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Επαναλαμβάνουμε πως θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι ο κ. Αναστασιάδης δεν συζητά στις διαπραγματεύσεις αυτά τα κεφαλαιώδη για εμάς ζητήματα, αλλά παραπέμπονται στο τέλος και συνεχίζει να συζητά μόνο τα κεφάλαια που ενδιαφέρουν την τουρκική πλευρά: την διακυβέρνηση και τα «κριτήρια» για το περιουσιακό, δηλαδή, τους τρόπους με τους οποίους δεν θα επιστρέψουν οι πρόσφυγες πίσω στα σπίτια τους.

Ενόψει λοιπόν των νέων προκλητικών δηλώσεων του κ. Ακκιντζί, του νέου κύκλου διαπραγματεύσεων και της μετάβασης του Προέδρου στο Νταβός για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, στο οποίο θα είναι και ο κ. Ακκιντζί, το Δημοκρατικό Κόμμα ζητεί τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου όπως ακριβώς είχε υποσχεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη προηγούμενη του συνεδρία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα