H Abacus Limited χορηγός εκδήλωσης “Ηθικής Δεοντολογίας”

Εκδήλωση με θέμα “ Attitude – Behaviour and Culture (ABC) of Ethical Conduct” διοργανώθηκε στις 26 Απριλίου 2017 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Στροβόλου, από το Κυπριακό Κεφάλαιο του Association of Certified Anti-Money Laundering Specialists (ACAMS) και με χορηγό την εταιρεία Abacus Limited.

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κος Πέτρος Φλωρίδης

ο οποίος εργοδοτείται από το World Vision International ως Περιφερειακός Σύμβουλος Διεύθυνσης (Regional Governance Advisor). Ο κύριος Φλωρίδης είναι επίσης Συνιδρυτής και Πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλευτικού Συμβουλίου του Chartered Institute for Securities &Investments και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Παραρτήματος Ινστιτούτου Διευθυντών (Institute of Directors). Επίσης είναι στις Επιτροπή Ethics &Risk και Human Resource &Training του Cyprus Investment Funds Association.

Η εκδήλωση έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να συζητήσουν το ABC καθώς και τη συνεισφορά των 3ων παραμέτρων σε θέματα Δεοντολογικής Συμπεριφοράς.

Ο κύριος Φλωρίδης επεσήμανε το πόσο σημαντικό είναι η αντίληψη του ρίσκου, καθώς και η σημασία της δημοσιοποίησης παράνομων και ανήθικων δραστηριοτήτων (whistleblowing). Εισηγήθηκε τις καλύτερες πρακτικές για Εργοδότες και Εργοδοτούμενους ούτως ώστε να δημουργηθεί ένα περιβάλλον όπου οι εργοδοτούμενοι να μπορούν να συζητήσουν και οι εργοδότες να ακούσουν περιπτώσεις όπου τα κριτήρια Ηθικής Δεοντολογίας δεν τηρήθηκαν.

Η παρουσίαση περιλάμβανε πραγματικά παραδείγματα από τον Αθλητικό, Πολιτικό και Οικονομικό τομέα όπου τέθηκε θέμα ακεραιότητας.

Την εκδήλωση προσφώνησε ο κύριος Νάσος Παλταγιάν, Αντιπρόεδρος του ACAMS Cyprus Chapter και Head of Compliance της Abacus Ltd, o οποίος και παρουσίασε τον ομιλητή και τόνισε τις αξίες της Abacus σε σχέση με θέματα Ηθικής και Ακεραιότητας.

Ακολούθησε δεξίωση στην οποία οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις επί του θέματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα