GP Καναδά (QF): Pole position για Hamilton

O παγκόσμιος πρωταθλητής ηγήθηκε του 1-2 της Mercedes στις κατατακτήριες δοκιμές.



Την τέταρτη φετινή του pole position και πέμπτη συνολικά στον Καναδά, πανηγύρισε ο Lewis Hamilton! Στην πίστα που πανηγύρισε την παρθενική νίκη της καριέρας του, πίσω στο 2007, ο Βρετανός έκανε το πρώτο βήμα για ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τον φέρει ακόμα πιο κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας. Και κέρδισε και πόντους. ψυχολογίας έναντι του πρωτοπόρου της κατάταξης Nico Rosberg, που εκκινεί δίπλα του στην πρώτη σειρά

του grid.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Συνολικά 21 και όχι 22 μονοθέσια συμμετείχαν στο Q1, καθώς ο Kevin Magnussen ήταν απών. Οι ζημιές στην R.S.16 από το ατύχημα του στο FP3 ήταν τόσο εκτενείς, που η Renault θα πρέπει να χρησιμοποιήσει νέο σασί. Ο Δανός θα εκκινήσει από το pit lane. Όμως η γαλλική ομάδα είδε και τον άλλο οδηγό της να τίθεται εκτός μάχης, με τον Jolyon Palmer να αποκλείεται από τη συνέχεια, έστω και οριακά. Πίσω του ήταν ο Pascal Wehrlein που είχε ανάμεσα στη δική του Manor και εκείνη του Rio Haryanto, τις δύο Sauber. Όμως ο Marcus Ericsson κουβαλάει ποινή από το Μονακό και θα εκκινήσει τελευταίος. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Haryanto δεν κατάφερε να γλιτώσει από τον τοίχο, έπεσε πάνω του στη στροφή 4. Όλοι εκτός της Force India χρησιμοποίησαν εξ αρχής την πάρα πολύ μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli ενώ ταχύτερος όλων στο Q1 ήταν ο Rosberg.

Στο Q2 είχαμε κόκκινη σημαία καθώς ο Carlos Sainz Jr, έπεσε θύμα του "Τοίχου των Πρωταθλητών". Με τον Ισπανό λοιπόν 15ο, τα άλλα θύματα της διαδικασίας ήταν ο Sergio Perez (Force India), o Jenson Button (McLaren) που έκανε λάθος στη φουρκέτα στον γρήγορο γύρο του, ο Daniil Kvyat που μάλιστα θα χάσει και 3 θέσεις λόγω της ποινής που κουβαλάει από το Μονακό και οι δύο Haas. Ταχύτερος όλων αυτή τη φορά ήταν ο Hamilton.

Στο Q3 η μάχη ήταν μεγάλη. Στις πρώτες προσπάθειες ο Hamilton έγραψε χρόνο 1.12.812, με τον Rosberg ελάχιστα πίσω του, στο 1.23.874. Ο Sebastian Vettel έφερε τη Ferrari πιο κοντά απ' ότι συνήθως, ήταν τρίτος, μόλις 0.178 πίσω από τον κορυφαίο ως εκείνη τη στιγμή χρόνο. Όλα λοιπόν κρίνονταν πάλι ανάμεσα στα ασημί βέλη αλλά αμφότεροι έκαναν λάθη. Έτσι η pole κρίθηκε από τις πρώτες προσπάθειές τους.

Ακολούθησαν οι δύο Red Bull, με τον Ricciardo να κερδίζει στο νήμα μία θέση στη δεύτερη σειρά του grid και στη συνέχεια να «γλύφει» τον τοίχο. Αξιοσημείωτη ήταν η πρόκριση του Fernando Alonso στο Q3, ο Ισπανός επωφελήθηκε της αναβαθμισμένης μονάδας ισχύος της Honda.

Keywords
Τυχαία Θέματα