FT: Σκοπιμότητες πίσω από τις αντιδράσεις Αναστασιάδη

«Υπό το φως των εκλογών ίσως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να υπολόγισε ότι έπρεπε να δείξει αυστηρότητα ενάντια στην παρουσία του κ. Ακιντζί σε ένα δείπνο για ηγέτες με τη δική του παρουσία», αναφέρουν οι Financial Times.

Το ιστολόγιο των Financial Times ασχολήθηκε με την αποχή του Προέδρου Αναστασιάδη από το

δείπνο της Κωνσταντινούπολης, αφήνοντας αιχμές κατά των κινήτρων που ενδεχομένως οδήγησαν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, στην συγκεκριμένη κίνηση.

Οι FT αποδίδουν επίσης τις έντονες αντιδράσεις και την ενόχηλη του Προέδρου της Δημοκρατίας, στο εκλογικό αποτέλεσμα των Βουλευτικών Εκλογών της 22ας Μαϊου, το οποίο σύμφωνα πάντα με τις FT ήταν «ευνοϊκό» αποτέλεσμα για τα μικρά αντιπολιτευόμενα κόμματα που ακολουθούν «σκληροπυρηνική» γραμμή έναντι των «αναμφίβολα ειλικρινών προσπαθειών του κ. Αναστασιάδη να επιτύχει μία συμφωνία ειρήνευσης».

Ο συντάκτης του συγκεκριμένου άρθρου των FT, αποδίδει πονηριά στις κινήσεις της Τουρκίας, καθώς προσκάλεσαν τον κ. Ακιντζί στο ίδιο δείπνο με τον ΠτΔ, γνωρίζοντας ότι ο Ν.Αναστασιάδης δε θα μπορούσε να παραστεί σε αυτό χωρίς μπαράζ επικρίσεων στο νησί.

Ως προς το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, η εφημερίδα κάνει λόγο για «πονοκέφαλο» για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη λόγω της παρουσίας βουλευτών από πολλά κόμματα που «μετά βδελυγμίας» αντιτίθενται στον συμβιβασμό με τους Τουρκοκύπριους.

Keywords
Τυχαία Θέματα