FT: Κατ’ αρχήν «ναι» στο δάνειο-γέφυρα 7 δισ. από εταίρους

Κατ’ αρχήν έγκριση για χορήγηση δανείου-γέφυρα ύψους 7 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα από τον μηχανισμό EFSM έδωσαν αργά το βράδυ της Τετάρτης στελέχη των υπουργείων Οικονομικών των εταίρων, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής των «Financial Times» στις Βρυξέλλες, Πίτερ Σπίγκελ.

Ως εγγυήσεις θα χρησιμοποιηθούν τα κέρδη της ΕΚΤ από

τα ελληνικά ομόλογα που διακρατεί το Ευρωσύστημα, μετά από πληροφορίες πως Γερμανία και Βρετανία, μεταξύ άλλων, ζητούσαν εγγυήσεις για την έγκριση του δανείου.

Σύμφωνα πάντα με τον ανταποκριτή των FT, η επίσημη διαδικασία για τη χορήγηση του δανείου θα αρχίσει το βράδυ της Πέμπτης.

Το ζήτημα του δανείου-γέφυρα θα εξεταστεί στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup που θα αρχίσει στις 11:00 το πρωί (ώρα Ελλάδος).

Τυχόν θετική απόφαση από την ευρω-ομάδα θα μπορούσε να αυξήσει τις πιθανότητες για αύξηση της έκτακτης ρευστότητας που δίνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις ελληνικές τράπεζες. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ συνεδριάζει μετά το μεσημέρι στη Φρανκφούρτη.

Όπως έχει δηλώσει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις, το δάνειο-γέφυρα των 7 δισεκ. ευρώ θα έχει διάρκεια ως τρεις μήνες.

Η όποια απόφαση για περαιτέρω ενδιάμεση χρηματοδότηση (για τον Αύγουστο) θα ληφθεί με γνώμονα το πόσο γρήγορα κινούνται οι διαπραγματεύσεις για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης.

Πηγή: skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα