FT: Η Ελλάδα προετοιμάζεται για χρεοκοπία αν υπάρξει ναυάγιο

Η Ελλάδα προετοιμάζεται για χρεοκοπία σε περίπτωση ναυαγίου των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, σημειώνουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times, επικαλούμενοι κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times, η Ελλάδα

ετοιμάζεται να προχωρήσει σε ένα «δραματικό βήμα» και να κηρύξει πτώχευση, εκτός και αν καταλήξουν σε συμφωνία οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, έως τα τέλη του Απριλίου.

Η εφημερίδα υποστηρίζει πως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κυβέρνηση αποφάσισε να παρακρατήσει ποσό ύψους 2,5 δισ. ευρώ, που πρέπει να καταβληθεί τον Μάιο και τον Ιούνιο στο ΔΝΤ, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία.

«Φτάσαμε στο τέλος του δρόμου… Εάν οι Ευρωπαίοι δεν ελευθερώσουν ρευστό από το πρόγραμμα διάσωσης, δεν υπάρχει εναλλακτική», ανέφερε αξιωματούχος της κυβέρνησης.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι η Γερμανία και άλλοι εταίροι της Ελλάδας είναι σίγουροι πως η Ευρωζώνη είναι αρκετά δυνατή για να αντεπεξέλθει τις συνέπειες μιας ελληνικής πτώχευσης, αλλά ορισμένοι αξιωματούχοι αναγνωρίζουν ότι θα είναι μια «βουτιά στο άγνωστο».

Στο σχετικό άρθρο γίνεται επίσης αναφορά και σε δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Αθήνας να φτάσει σε συμφωνία με τους εταίρους, αναφέροντας πως «συνεχίζουμε αδιαλείπτως να αναζητούμε αμοιβαία επωφελή λύση, σύμφωνα με τις εντολές που λάβαμε στις εκλογές».

Keywords
Τυχαία Θέματα