Από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην ... χρεοκοπία!

Η απίστευτη ιστορία του Ερίκ Τζεμπά-Τζεμπά. Από τα πλούτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 10 αυτοκίνητα στην κατοχή του, χρεοκοπημένος στην Ινδονησία!

Πριν από 12 χρόνια αποτελούσε προσωπική επιλογή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εισπράττοντας περίπου 100.000 ευρώ ανά εβδομάδα.

Παρά τον παχυλό μισθό του ο Ερίκ Τζεμπά-Τζεμπά έφτασε ένα βήμα πριν από την απόλυτη οικονομική καταστροφή!

Στη Γιουνάιτεντ αγωνίστηκε μόλις 20 φορές. Το 2005 μεταπήδησε στην Άστον Βίλα για να ξεκινήσει ένας κατήφορος δίχως τελειωμό.

Από

τους «χωριάτες» στο Κατάρ και από εκεί στην Οντένσε (Δανία). Σειρά πήρε η Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ), η Παρτιζάν (Σερβία) και η Σεν Μίρεν (Σκωτία).

Η κατρακύλα συνεχίστηκε για τον πρώην Καμερουνέζο διεθνή που πέρυσι από την Τσεναϊγίν (Ινδία) για να καταλήξει εσχάτως στην Ινδονησία και συγκεκριμένα στην Περσέμπαγια!

Ο πρώην ατζέντης του, Κριστόφ Μονγκαί ισχυρίστηκε πως ο Τζεμπά-Τζεμπά στα χρόνια της ποδοσφαιρικής ακμής του, έφτασε στο σημείο να διατηρεί 30 τραπεζικούς λογαριασμούς ενώ προχώρησε στην αγορά 10 τζιπ!

«Ο Ερίκ βρίσκεται σε άλλο πλανήτη. Δεν έχει την αίσθηση του χρήματος. Κάποια στιγμή διατηρούσε 30 διαφορετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Είχε μπλεχθεί με τις πιστωτικές κάρτες.

Επίσης μία εποχή είχε στην κατοχή του 10 τζιπ! Του έλεγα να προσέχει. Προσπαθούσα τέσσερις ώρες την μέρα να του εξηγώ πως θα πρέπει να είναι πιο φειδωλός στα οικονομικά του.

Όλα τα χρήματα που έπαιρνε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα έδινε σε δόσεις. Ζούσε από τα μπόνους».

Ο 33χρονος άσος, όπως τονίζει δεν μετανιώνει για τα λάθη που έκανε. «Δεν μετανιώνω για τίποτα στην καριέρα μου.

Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ο Θεός αποφασίζει για τα πάντα. Ήμουν χαρούμενος όταν έπαιζα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και κατακτούσα τίτλους. Χαρούμενος για τον τρόπο που με αντιμετώπιζαν.

Δεν μετάνιωσα που πήγα στην Άστον Βίλα. Ήταν επιλογή του Θεού. Όταν είσαι νέος κάνεις λάθη.

Ποτέ δεν μετάνιωσα για αυτά τα λάθη. Θα μπορούσα να μείνω περισσότερο στην Αγγλία αλλά δεν είναι εύκολο όταν παίζεις 1-2 ματς σε πέντε χρόνια».

Θεωρείται από τις χειρότερες μεταγραφές του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ωστόσο ο πολυνίκης προπονητής δεν κρύβει την συμπάθεια του για τον Καμερουνέζο.

«Είναι ωραίος τύπος. Του έκαναν πόλεμο οι δημοσιογράφοι επειδή δεν απέδωσε τα αναμενόμενα».

Ο Τζεμπά-Τζεμπά θεωρεί κακοήθειες όσα ακούστηκαν για τα πολυτελή οχήματα του.

«Έμενα στο παλιό σπίτι του Ρίο Φέρντιναντ. Ο Ρίο είχε μόνο δύο αυτοκίνητα. Που θα μπορούσα να βάλω δέκα; Δεν ήταν τόσο μεγάλο το σπίτι. Επίσης κανείς δεν έχει 30 τραπεζικούς λογαριασμούς.

Όταν ο κόσμος έρχεται και μου ζητάει βοήθεια πάντα λέω 'ναι'. Δεν σκέφτομαι το αύριο η τα προβλήματα που μπορούν να προκύψουν εάν δεν πάρω πίσω τα χρήματα.

Εμπιστεύομαι τον Θεό γιατί μου άνοιξε τα μάτια. Ίσως ήθελε να συμβούν σε μένα αυτά τα οικονομικά προβλήματα για να είμαι καλύτερα αύριο. Έχασα πολλά αλλά όχι τα πάντα. Ήταν δύσκολο να διαχειριστώ τα χρήματα μου αλλά τώρα είμαι πιο ώριμος.

Όταν εγκαταλείψω το ποδόσφαιρο θα είμαι περήφανος για όσα πέτυχα».

Η μεταγραφή του Τζεμπά-Τζεμπά από τη Ναντ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόστισε περίπου 3.5 εκατ. λίρες.

Προαλείφονταν για διάδοχος του Ρόι Κιν! «Εάν ο Σερ Άλεξ με έφερε από τη Ναντ για να αντικαταστήσω τον Ροι Κιν θα έπρεπε να γνωρίζει πως αυτό ήταν δύσκολο για μένα.

Ο Ρόι Κιν είναι ένας θρύλος. Όταν πήγα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν 35 ετών και αριθμούσε 350 συμμετοχές. Ήταν δύσκολο να τον διαδεχθώ. Έμαθα πολλά όμως εκείνη την εποχή».
Eric Djemba-Djemba vs Leeds

Keywords
Τυχαία Θέματα