FT: Ο Τσίπρας έτοιμος να αποδεχθεί τους όρους των πιστωτών

Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται ότι θα αποδεχτεί όλους τους όρους των πιστωτών που ήταν στο τραπέζι αυτό το Σαββατοκύριακο με ελάχιστες αλλαγές, σύμφωνα με επιστολή που έστειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός το βράδυ της Τρίτης και το οποίο έχουν στην κατοχή τους οι Financial Times.

Όπως γράφει ο Πίτερ Σπίγκελ, η δισέλιδη επιστολή, που στάλθηκε στους επικεφαλής της Κομισιόν, του Διεθνούς Νομισματικού

Ταμείου (ΔΝΤ) και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), συνοδεύει το αίτημα-έκπληξη που υπέβαλε η Ελλάδα για νέο πρόγραμμα στήριξης, ύψους 29,1 δισ. ευρώ.

Got my hands on new @atsipras letter conceding on almost all points. QUick story here: http://t.co/VsdKLnWw8M pic.twitter.com/kHIVrvpOBi

— Peter Spiegel (@SpiegelPeter) July 1, 2015

Αν και η λήξη του προγράμματος διάσωσης τα μεσάνυχτα της Τρίτης σημαίνει πως η παράταση δεν βρίσκεται πλέον στο τραπέζι, η νέα επιστολή του Αλέξη Τσίπρα θα μπορούσε να λειτουργήσει ως βάση για ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης τις επόμενες ημέρες, γράφει ο Σπίγκελ στο άρθρο του.

Στην επιστολή του ο Πρωθυπουργός φέρεται να λέει πως η Αθήνα θα αποδεχθεί όλες τις μεταρρυθμίσεις στον ΦΠΑ με μία αλλαγή: να διατηρηθεί η ειδική έκπτωση 30% για τα νησιά, πολλά από τα οποία βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές στις οποίες είναι δύσκολος ο εφοδιασμός.

Όσον αφορά στο θέμα της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, ο Αλ. Τσίπρας ζητά οι αλλαγές του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη μέχρι το 2022 να ξεκινήσουν από τον Οκτώβριο και όχι αμέσως.

Πηγή - naftemporiki

Keywords
Τυχαία Θέματα