FIFA: Τιμωρία σε Ρεάλ και Ατλέτικο

Όπως συνέβη και με τη Μπαρτσελόνα, έτσι και η Ρεάλ και η Ατλέτικο τιμωρήθηκαν με απαγόρευση μεταγραφών για τις δύο επόμενες περιόδους!

Oι ομάδες της πρωτεύουσας παραβίασαν τους κανονισμούς περί απόκτησης ανήλικων ποδοσφαιριστών και αυτός είναι ο λόγος που τους επιβάλλεται ποινή ανάλογη με αυτή που είχε επιβληθεί και στους Καταλανούς για τον ίδιο λόγο. Όπως έγινε γνωστό, μέσω επίσημης ανακοίνωσης της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η Ρεάλ και η Ατλέτικο δεν μπορούν να κάνουν μεταγραφές κατά την καλοκαιρινή μεταγραφική

περίοδο του 2016 και στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο του 2017!

Αυτό σημαίνει, ότι «μερένχες» και «ροχιμπλάνκος» μπορούν να κινηθούν μέχρι τέλος Ιανουαρίου στη μεταγραφική αγορά, καθώς θα έχουν και πάλι το δικαίωμα να αποκτήσουν παίκτες σε έναν χρόνο! H έρευνα της FIFA κράτησε αρκετούς μήνες και εξετάστηκαν χιλιάδες έγγραφα που εστάλησαν από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ισπανίας. Σε αυτά εντοπίστηκαν πολλές παρατυπίες στην υπογραφή συμφωνιών με ανήλικους, που αγωνίζονται στις ακαδημίες των δύο ομάδων και η τιμωρία είναι μάλλον αναμενόμενη, καθώς υπάρχει και το προηγούμενο της Μπαρτσελόνα.

Oι Καταλανοί είχαν τιμωρηθεί για τον ίδιο λόγο και μόλις πριν από μερικές ημέρες μπόρεσαν να εγγράψουν ως ποδοσφαιριστές τους τον Αρντά Τουράν και τον Αλέις Βιδάλ. Η FIFA δηλώνει, στην ανακοίνωσή της, αποφασισμένη να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να προστατέψει τους ανήλικους ποδοσφαιριστές από το να γίνουν... έρμαια των μεγάλων συλλόγων, που καταπατούν κάθε γραπτό και ηθικό κανόνα για να εξασφαλίσουν τα ανερχόμενα ποδοσφαιρικά ταλέντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα