FIFA και UEFA απειλούν και την Ισπανία

Απεσταλμένοι της Παγκόσμιας και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου ταξίδεψαν εσπευσμένα στην Ισπανία καθώς «φουντώνει» η διαμάχη που απειλεί με... exit και το ισπανικό ποδόσφαιρο.


Τρεις εκπρόσωποι της FIFA και ένας της UEFA έχουν ζητήσει να συναντηθούν άμεσα με τον πρόεδρο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ισπανίας, Άνχελ Μαρία Βιγιάρ, και απειλούν με αποκλεισμό των ομάδων

από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω παρέμβασης της κυβέρνησης στο αυτοδιοίκητο. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα δύο έγκυρων πολιτικών εφημερίδων, της «El Mundo» και της «El Pais», FIFA και UEFA έχουν ήδη στείλει τις προειδοποιήσεις τους στην ισπανική κυβέρνηση να κάνει πίσω σε ότι αφορά την κατάθεση του νομοσχεδίου που αφορά την διαχείριση των τηλέοπτικών δικαιωμάτων, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα επιμείνουν στην επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.

Ποιές είναι αυτές; Όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας, αποκλεισμός τόσο των συλλόγων, όσο και της εθνικής ομάδας της χώρας από κάθε διεθνή διοργάνωση. Ο Βιγιάρ έχει ήδη ενημερώσει αναλυτικά τόσο τη FIFA όσο και την UEFA για τις λεπτομέρειες του κυβερνητικού νομοσχεδίου, αλλά και για όλα όσα συμβαίνουν στον ποδοσφαιρικό κόσμο της χώρας τις τελευταίες ημέρες με την προκήρυξη της απεργίας από μέρους των ποδοσφαιριστών, γεγονός που θέτει σε... κίνδυνο την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα