Εξειδικευμένος οίκος για την ανάλυση στοιχείων των ΚΑ

Ολοκληρώθηκε σήμερα ο πρώτος κύκλος της εξέτασης και ανάλυσης της πορείας των Κυπριακών Αερογραμμών από την Ad Hoc Επιτροπή της Βουλής για τις Κυπριακές Αερογραμμές και στις επόμενες συνεδρίες η Επιτροπή θα ασχοληθεί με την περίοδο που αφορά την προεδρία Κίκη Λαζαρίδη.

Με την σημερινή συνεδρία, έκλεισε ο πρώτος κύκλος της συζήτησης, ο οποίος κάλυψε την περίοδο 1981-1989.

Κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων ακούστηκαν όλοι οι παράγοντες, που βρίσκονται εν ζωή, εκείνης της

περιόδου.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Ad Hoc Επιτροπής, Νίκος Τορναρίτης, είπε ότι θα προσληφθεί εξειδικευμένος οίκος από τη Βουλή, για ανάλυση των στοιχείων της εταιρείας.

“Πρέπει να σας πω”, ανέφερε, “ότι ο Πρόεδρος της Βουλής απάντησε θετικά στο αίτημα της Επιτροπής, ώστε να υπάρξει διερεύνηση διορισμού εξειδικευμένου οίκου, ο οποίος θα αναλάβει την ανάλυση και την εξέταση των εξειδικευμένων στοιχείων, που αφορούν της κυπριακές αερογραμμές”.

Όπως σημείωσε, “δεν μπορεί η τεχνογνωσία είτε των βουλευτών, είτε των υπηρεσιών της Βουλής, να φτάσουν στα συμπεράσματα που πρέπει να φτάσουν, εάν δεν έχουν τη στήριξη εξειδικευμένων ανθρώπων”.

Αναφερόμενος στο συμπέρασμα για τη δεκαετία που αναλύθηκε μέχρι στιγμής, ο κ. Τορναρίτης είπε: “Θα πω -και ας θεωρηθεί και ως αυτοκριτική- ότι η παρέμβαση κράτους και κομμάτων συνεισέφερε στα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι Κυπριακές Αερογραμμές σε όλη τους την πορεία”.

“Φανταστείτε”, είπε, “ότι ακούστηκε σήμερα ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο των ΚΑ από το 1983 αποφασίστηκε να συμμετέχουν εκπρόσωποι των κομμάτων και ο Διευθυντής της Βουλής. Διερωτώμαι πραγματικά τι γύρευαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων και ο Διευθυντής της Βουλής στις συνεδρίες μιας καθόλα εμπορικής εταιρείας”.

Είπε, τέλος, ότι υπάρχουν πάρα πολλά και όταν υπάρξει το τελικό πόρισμα της Επιτροπής θα δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα, για να πληροφορηθεί και ο κόσμος.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα