Eurovision 2015: Τι έγινε στον ελληνικό τελικό

Στη μουσική σκηνή «Έναστρον» έλαβε χώρα ο ελληνικός τελικός για το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 60ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Eurovision, τον Μάιο στη Βιέννη. Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 9 το βράδυ, με παρουσιάστριες τις Μαίρη Συνατσάκη και Ντορέττα Παπαδημητρίου.
Μια βραδιά που κύλησε χωρίς απρόοπτα και στάθηκε αξιοπρεπώς στο ύψος των περιστάσεων. Την αυλαία σήκωσαν οι δύο φίλες και παρουσιάστριες Μαίρη Συνατσάκη (με τρομερό ντεκολτέ - κοστούμι) και Ντορέττα Παπαδημητρίου (με προκλητική μπλε τουαλέτα) και τους 5 διαγωνιζόμενους της βραδιάς να τραγουδούν όλοι μαζί το My Number One σε πιο slow εκτέλεση. Ακολούθησε βίντεο-αφιέρωμα σε όλους τους συντελεστές της ελληνικής αποστολής του 2005 με το «My Number One», που έφερε με την Έλενα Παπαρίζου την πρωτιά στην Ελλάδα. Όλοι μίλησαν για τη φρεσκάδα της Έλενας, που σαν μια αρχαία θεά αναδύθηκε από τα ελληνικά νερά και τραγούδησε πάνω στη σκηνή μαγεύοντας τους ξένους.

Με αυτές τις ατάκες έγινε ο πρόλογος για την πολυαναμενόμενη live εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου, με πολύχρωμο jungle φόρεμα σαν… πραγματικός φοίνικας τραγούδησε το περσινό αυστριακό κομμάτι που πήρε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό, το «Rise Like a Phoenix» της Κοντσίτα. Ακολούθησε η ελληνική συμμετοχή στο Βέλγιο το 1987 και ακούσαμε live τον κομψό Θάνο Καλλίρη και με τους Kings και το Stop!

Τον Καλλίρη διαδέχτηκε ο Λούκας Γιώρκας, που μας εκπροσώπησε το 2011 στη Γιουροβίζιον της Γερμανίας, με το «Watch My Dance». Τον Λούκα συνόδευσαν σε μια συγκινητική εκτέλεση τα παιδιά του μουσικού εργαστηρίου Παιδικού Χωριού SOS Βάρης. Αμέσως μετά, πίσω στο 2002 η κυπριακή συμμετοχή στο Ταλίν, και η επανασύνδεση του συγκροτήματος των ONE, 12 χρόνια μετά, με το «Gimme». Εδώ είδαμε ένα γενικό - άσχετο κατά τη γνώμη μας - αφιέρωμα στους One. Αυτοί δεν ήταν οι One ήταν οι Άντρες με τα Μαύρα, ενώ το χορευτικό μάς θύμισε κάτι από Ρακιντζή στο Sagapo. Στη σκηνή κατόπιν εμφανίστηκε ο Φώτης Σεργουλόπουλος που μίλησε Γαλλικά και έκανε ένα μίνι παιχνίδι για να αναδείξει την Μις Γιουροβίζιον, η οποία θα απαντήσει σωστά στις περισσότερες ερωτήσεις trivial για τον θεσμό, που κλείνει φέτος τα 60 χρόνια. Η Ντoρέττα Παπαδημητρίου στέφθηκε Μις Eurovision 2015. Ακολούθησαν σε ένα χορταστικό βίντεο οι σημαντικές στιγμές από τα 60 Χρόνια Eurovision, που φέτος επιχειρεί να αναδείξει τις πολιτιστικές συγγένειες των λαών της Ευρώπης, με βασικό σύνθημα «Building Bridges - Χτίζοντας γέφυρες». Πηγή: life.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα