Eurosuccess: Προώθηση της εξωστρέφειας στις επιχειρήσεις

Ο Συμβουλευτικός οργανισμός Eurosuccess Consulting, συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό έργο Branding EU - Branding and Extroversion of EU Enterprises, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ (Δράση KA2) και έχει ξεκινήσει το Σεπτέμβριο του 2015. Το Branding EU είναι αποτέλεσμα μιας νεοσύστατης στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ πέντε εταίρων οργανισμών από τέσσερις διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες, με απώτερο στόχο να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν σημαντικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το έργο Branding EU

Το έργο Branding EU στοχεύει

στην υποστήριξη και καθοδήγηση:

- Επιχειρήσεων,

- Αυτοεργοδοτούμενων ατόμων,

- Οργανισμών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης,

- Οργανισμών εκπαίδευσης,

- Εμπορικών Επιμελητηρίων και Ομοσπονδιών εργοδοτών.

και να προσφέρει τα κατάλληλα εργαλεία και υλικά εκπαίδευσης σε μέλη των πιο πάνω ομάδων στόχου έτσι ώστε να αναπτύξουν μια τάση εξωστρέφειας και να διαφημίσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους, με συνέπεια την αύξηση των πωλήσεων και των εξαγωγών. Πιο συγκεκριμένα, το έργο στοχεύει στην προώθηση της κουλτούρας της εξωστρέφειας των οργανισμών στις χώρες των εταίρων, στην προώθηση και ανάπτυξη στρατηγικών διαφήμισης για τα προϊόντα μιας επιχείρησης, καθώς επίσης και στην ανάπτυξη ενός οδηγού με θέμα την εξωστρέφεια και τη διαφήμιση.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα που θα επιφέρει το έργο;

Από το έργο θα επωφεληθούν σημαντικά οι ομάδες στόχου και πιο συγκεκριμένα θα έχουν στη διάθεση τους επιτυχημένες τεχνικές και υλικό, τα οποία μπορούν να υιοθετήσουν έτσι ώστε να αρχίσουν να εξάγουν ή να αυξήσουν τις πωλήσεις και τις εξαγωγές τους. Στα πλαίσια του έργου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις όσον αφορά τις στρατηγικές διαφήμισης και κατά συνέπεια θα ενημερωθούν και θα γνωρίσουν επιτυχημένες μεθόδους διαφήμισης, τόσο σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η κοινοπραξία του έργου

Στο έργο συμμετέχουν πέντε εταίροι οργανισμοί από τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες: ο Συμβουλευτικός Οργανισμός Eurosuccess Consulting (Κύπρος), η εταιρεία OECON Group (Ελλάδα), ο οργανισμός Asociación Intercultural Europea - Go Europe (Ισπανία), το Εμπορικό Επιμελητήριο της Επαρχίας Gyor-Moson-Sopron (Ουγγαρία), καθώς επίσης και ο συντονιστής οργανισμός Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány - KVA (Ουγγαρία). Η δυναμική σύσταση της κοινοπραξίας του έργου θα συνδυάσει την ευρύτερη τεχνογνωσία και την εμπειρία του καθενός, με στόχο την καλύτερη δυνατή διάδοση και αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου, τόσο σε εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πέμπτη συνάντηση εταίρων και τελικό συνέδριο στο Γκιόρ

Στις 5 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η πέμπτη συνάντηση των εταίρων του έργου καθώς και το τελικό συνέδριο στο Γκιόρ, Ουγγαρία. Η συνάντηση των εταίρων έλαβε χώρα το πρωί και όλοι οι εταίροι της κοινοπραξίας παρουσίασαν τις δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν σε κάθε χώρα κατά την περίοδο Ιουνίου 2017 μέχρι τον Οκτώβριο 2017. Ο συντονιστής οργανισμός διεύθυνε τη συζήτηση και πιο συγκεκριμένα οι εταίροι συζήτησαν θέματα όπως η ολοκλήρωση της τελειοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού το οποίο αναπτύχθηκε στα πλαίσια του έργου, καθώς και θέματα που σχετίζονται με τη στρατηγική διαχείρισης έργου, διάδοσης των αποτελεσμάτων και καθορίστηκαν χρονικά πλαίσια και καθήκοντα που σχετίζονται με την ολοκλήρωση όλων των δραστηριοτήτων του έργου.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το τελικό συνέδριο του έργου στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Επαρχίας Gyor-Moson-Sopron. Όλοι οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των πιλοτικών εφαρμογών στις χώρες τους, καθώς επίσης τις ευκαιρίες αλλά και τις προκλήσεις όσον αφορά θέματα εξωστρέφειας των οργανισμών στις χώρες των εταίρων. Επίσης οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν παρουσιάσεις για την προώθηση της εξωστρέφειας και διαφήμισης των επιχειρήσεων από τοπικούς φορείς της Επαρχίας Gyor-Moson-Sopron.

Φιλοδοξίες του έργου

Καθ’ όλη τη διάρκεια του, ως επίσης και μετά το τέλος του, το έργο θα επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα στις προαναφερόμενες ομάδες στόχου, σε εθνικό αλλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, προσφέροντας το κατάλληλο υλικό για την ανάπτυξη των τεχνικών εξωστρέφειας και προώθησης των επιχειρήσεων, όπως επίσης την ευκαιρία για περεταίρω διάδοση των αποτελεσμάτων.

Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Branding EU, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του έργου www.brandingeu.com ή της Eurosuccess Consulting www.eurosc.eu ή επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 22420110.

Keywords
Τυχαία Θέματα