Eurostat: Περαιτέρω μικρή μείωση στις κατασκευές στην ΕΕ τον Αύγουστο

Μείωση 0,6% στην ευρωζώνη και 0,4% στην Ευρωπαϊκή Ένωση σημειώθηκε στην εποχικά προσαρμοσμένη παραγωγή στον κατασκευαστικό τομέα τον Αύγουστο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, έχοντας ταυτόχρονα σημειώσει αύξηση 2,3% στην ευρωζώνη και 2,8% στην ΕΕ σε σχέση με τον Αύγουστο του 2021, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις για τον Αύγουστο από τη Eurostat, τη στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Τον Ιούλιο του 2022 η παραγωγή είχε αυξηθεί κατά 0,3% στην ευρωζώνη και κατά 0,2%

στην ΕΕ σε σχέση με τον Ιούνιο.

Για την Κύπρο δεν υπάρχουν επικαιροποιημένα στοιχεία για τον Αύγουστο καθώς είναι μια από τις χώρες που εξαιρούνται από την υποχρέωση στοιχείων εντός ενός μηνός και 15 ημερών από το τέλος του μήνα, μαζί με την Εσθονία, την Ελλάδα, την Κροατία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, το Λουξεμβούργο και τη Μάλτα.

Ανά τομέα, τον Αύγουστο του 2022 σε σχέση με τον Ιούλιο του 2022 καταγράφηκε μείωση 1,4% στις υπηρεσίες πολιτικού μηχανικού και μείωση 0,4% στις κατασκευαστικές εργασίες στην ευρωζώνη, και μείωση κατά 1,2% στις υπηρεσίες πολιτικού μηχανικού και 0,1% στις κατασκευαστικές εργασίες στην ΕΕ.

Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν δεδομένα, οι μεγαλύτερες μηνιαίες μειώσεις στην παραγωγή στον τομέα καταγράφηκαν στην Ουγγαρία (μείωση 4,4%), τις Κάτω Χώρες (3,7%) και τη Γερμανία (2,1%). Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν στην Ρουμανία (αύξηση 2,5%), την Πορτογαλία (2,3%) και την Αυστρία (2,0%).

Σε σχέση με πέρυσι, οι κατασκευαστικές εργασίες αυξήθηκαν κατά 2,4% και οι υπηρεσίες πολιτικού μηχανικού κατά 0,5% στην ευρωζώνη. Στην ΕΕ οι κατασκευαστικές εργασίες αυξήθηκαν κατά 3,1% και οι υπηρεσίες πολιτικού μηχανικού κατά 0,5%.

Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν δεδομένα, οι μεγαλύτερες ετήσιες αυξήσεις καταγράφηκαν στην Σλοβενία (αύξηση 30,2%), τη Ρουμανία (15,8%) και την Αυστρία (13,7%), και οι μεγαλύτερες μειώσεις καταγράφηκαν στην Ισπανία (μείωση 5,6%), τις Κάτω Χώρες (1,7%) και τη Τσεχία (0,3%).

Διαβάστε ακόμη: Αύξηση 16,24% τον Σεπτέμβριο στον δείκτη τιμών κατασκευαστικών υλικών

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Eurostat, Περαιτέρω, Αύγουστο,Eurostat, peraitero, avgousto