Eurostat: 19% των ανέργων βρήκε εργασία το δ' τρίμηνο 2015

Σημαντικά στοιχεία για την ανεργία προκύπτουν από την Eurostat. Ενδεικτικά, το 4ο τρίμηνο του 2015, 19,0% των ανέργων βρήκαν δουλειά, το 70,6% παρέμειναν άνεργοι και το 10,4% κινήθηκε προς την οικονομική αδράνεια.

Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του 2014, καταγράφεται αύξηση 1,2% εκείνων που βρήκαν δουλειά, μείωση της τάξης του 7,4% για εκείνους που παραμένουν στην ανεργία και αύξηση 6,1% εκείνων, που περιήλθαν σε οικονομική αδράνεια.

Από το σύνολο των ανέργων στην ΕΕ, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2015, το

64,0% (12,5 εκατομμύρια άτομα) παρέμειναν άνεργοι κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2015, ενώ το 17,7% (3,5 εκατομμύρια) βρήκε δουλειά και το 18,4% (3,6 εκατομμύρια) περιήλθε σε οικονομική αδράνεια

Από το σύνολο όσων είχαν απασχόληση, το 95,8% (169.700.000 άτομα) παρέμειναν στην απασχόληση, ενώ το 1,7% (3,0 εκατομμύρια) των απασχολουμένων κατά το τρίτο τρίμηνο, περιήλθαν στην ανεργία κατά το τέταρτο τρίμηνο και 2,5% (4,4 εκατομμύρια) μεταπήδησαν σε οικονομική αδράνεια.

Σήμερα, η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δημοσίευσε τις λεγόμενες τριμηνιαίες ροές στην αγορά εργασίας, με βάση μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία για την αγορά εργασίας από την Έρευνα Εργατικού Δυναμικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι ροές στην αγορά εργασίας δείχνουν τις κινήσεις των ατόμων μεταξύ απασχόλησης, της ανεργίας και της οικονομικής αδράνειας. Αυτά τα στατιστικά στοιχεία βοηθούν την κατανόηση και την ερμηνεία των αλλαγών στα επίπεδα των δεικτών της αγοράς εργασίας. Προκειμένου να εξασφαλιστεί η συγκρισιμότητα, τα στοιχεία δημοσιεύθηκαν από την Eurostat με βάση μια εναρμονισμένη μεθοδολογία. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μικρές διαφορές μεταξύ αυτών των στοιχείων και εκείνων που δημοσιεύθηκε σε εθνικό επίπεδο, αναφέρει η Eurostat.

Αυτές οι ροές στην αγορά εργασίας είναι ιδιαίτερα εποχιακές, πράγμα που σημαίνει ότι τόσο το μέγεθος και η κατεύθυνση της ροής μέσα και έξω από την ανεργία δεν εξαρτώνται μόνο από τις γενικές οικονομικές συνθήκες, αλλά από εποχιακούς παράγοντες, όπως για παράδειγμα από τους φοιτητές, που αναζητούν θέσεις εργασίας μετά την αποφοίτησή τους .

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα