Eπίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κύπρου ο Πόλυς Πολυβίου

Μετά από ομόφωνη εισήγηση του Συμβουλίου της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής και Επικύρωση του Συμβουλίου και της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο διακεκριμένος νομικός Πόλυς Γ. Πολυβίου αναγορεύεται σε Επίτιμο Διδάκτορα. Ο κ. Πολυβίου ως άοκνος συλλείτουργος της δικαιοσύνης έχει σπουδαία συνεισφορά στη διαμόρφωση του κυπριακού νομικού συστήματος, αενάως κινούμενος μεταξύ μαχόμενης δικηγορίας και επιστημονικής συγγραφής, παρήγαγε συγγραφικό έργο που έτυχε διεθνούς αναγνώρισης και συμμετείχε ενεργά και αφιλοκερδώς στη διεθνή δικαστική διεκδίκηση

των δικαίων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Πόλυς Γ. Πολυβίου γεννήθηκε το 1949 στη Λευκωσία και εργάζεται ως δικηγόρος. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και στο Λονδίνο. Το 1973 μελέτησε Διεθνείς και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Princeton των Ηνωμένων Πολιτειών. Κατά την περίοδο 1973-1980 εργάστηκε ως Fellow της Νομικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Από το 1981 μέχρι σήμερα εργάζεται ως δικηγόρος στην Κύπρο. Τα νομικά του βιβλία έχουν αναγνωριστεί από ξένα και κυπριακά δικαστήρια και αναφέρονται τακτικά σε δικαστικές αποφάσεις. Το 1974 ήταν μέλος της Ελληνοκυπριακής αντιπροσωπείας στη Διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό και κατά την περίοδο 1980-1987 ήταν μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας για το Κυπριακό, λαμβάνοντας μέρος στη Συνάντηση Κορυφής στη Νέα Υόρκη τον Ιανουάριο του 1985. Το 2013 διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ως Νομικός Σύμβουλος του Διαπραγματευτή για το Κυπριακό και έλαβε μέρος στις διάφορες διαπραγματευτικές διαδικασίες μέχρι πρόσφατα. Ως Νομικός, έχει εκπροσωπήσει την Κύπρο σε σειρά σημαντικών υποθέσεων ενώπιον Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων. Επίσης, έλαβε μέρος στις υποθέσεις Kossovo και για το θέμα της Αποικιοκρατίας ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου στη Χάγη, εκπροσωπώντας την Κυπριακή Δημοκρατία. Το 2011, ο Πόλυς Γ. Πολυβίου διορίστηκε μονομελής Ερευνητική Επιτροπή για το Μαρί, παραδίδοντας την Έκθεσή του στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας τον Οκτώβριο του 2011. Από το 1974, προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του, νομικές και άλλες, στην Κυπριακή Δημοκρατία και στον εκάστοτε Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Η Τελετή Αναγόρευσης του Πόλυ Γ. Πολυβίου, που είναι ανοικτή για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018 στις 7μ.μ. στο Αμφιθέατρο «Νίκος Κ. Σιακόλας», στο Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο Κλινικής Ιατρικής (ΣΕΚΚΙ), πίσω από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και παραπλεύρως του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα