Συλικιώτης: Στην εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο VW

Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε σήμερα τους 45 Ευρωβουλευτές, οι οποίοι θα συμμετέχουν στην εξεταστική επιτροπή που θα εξετάσει το σκάνδαλο με τις μετρήσεις εκπομπών στην αυτοκινητοβιομηχανία. Από την ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς θα συμμετέχουν τρεις Ευρωβουλευτές, εκ των οποίων ο ένας θα είναι ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ και Αντιπρόεδρος της ομάδας, Ν. Συλικιώτης.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά τις πληροφορίες που ήρθαν στο φως

για το σκάνδαλο της Volkswagen, στις 17 Δεκεμβρίου αποφάσισε την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις μετρήσεις εκπομπών.

Η εξεταστική Επιτροπή θα ερευνήσει τις καταγγελίες σχετικά με την παράλειψη της Κομισιόν αλλά και των αρχών των κρατών μελών να εποπτεύουν και να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την εφαρμογή του ενωσιακού δικαίου σχετικά με την μέτρηση εκπομπών στην αυτοκινητοβιομηχανία. Επίσης η επιτροπή θα εξετάσει τις καταγγελίες αναφορικά με την παράλειψη της Κομισιόν και των αρχών των κρατών μελών να επιβάλουν αποτελεσματικές κυρώσεις σε κατασκευαστές για παραβιάσεις των διατάξεων.

Η ερευνητική επιτροπή έχει εξουσιοδοτηθεί να υποβάλει την πρώτη έκθεση εντός έξι μηνών και την τελική έκθεση εντός 12 μηνών.

Σημειώνεται πως η ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς έχει δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας, η οποία θα εξετάσει και θέματα που δεν έχουν συμπεριληφθεί στις αρμοδιότητες της εξεταστικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Τα θέματα αυτά αφορούν τις ευθύνες των εταιρειών καθώς και τα δικαιώματα των εργαζομένων στις εταιρίες που επηρεάζονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα