East Med:Θέματα στρατηγικής στο "μενού" σημερινής συνάντησης

Θέματα στρατηγικής συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια των ενεργειακών επαφών υψηλού επιπέδου μεταξύ του Ισραήλ και των ευρωπαϊκών χωρών (Ελλάδας-Κύπρου-Ιταλίας), με κύριο ζήτημα τον αγωγό φυσικού αερίου East Med που θα ξεκινά από το κοίτασμα Λεβιάθαν καταλήγοντας, μέσω Κύπρου και Ελλάδας, στις ευρωπαϊκές αγορές.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το SigmaLive

κατά τις σημερινές συναντήσεις συζητήθηκαν θέματα στρατηγικής. Ειδικότερα στις συζητήσεις έγινε αναφορά σε θέματα που αφορούν στην κατεύθυνση του αγωγού και τα σημεία στα οποία θα γίνει η εγκατάστασή του. Σημαντική δε αν όχι καθοριστική παράμετρος για τον τρόπο που θα τοποθετηθεί ο αγωγός διαδραματίζει η Ευρώπη και οι ανάγκες της.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ σε αποψινό δημοσίευμά του στόχος είναι η δημιουργία αγωγού από το κοίτασμα Λεβιάθαν, ο οποίος θα περάσει από Κύπρο και Ελλάδα και θα ενωθεί με τον αγωγό IGI, ο οποίος καταλήγει στην Ιταλία.

Αξιοσημείωτο είναι, τέλος, το δεδομένο ότι σκοπός της εν λόγω συνάντησης σύμφωνα και με ρεπορτάζ της Σημερινής είναι η προετοιμασία του εδάφους για Σύνοδο κορυφής μεταξύ των Υπουργών Ενέργειας των τεσσάρων χωρών τον επόμενο μήνα στο Ισραήλ κάτι που επιβεβαιώνεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα