Drones: Ο νέος τρόπος μεταφοράς δεμάτων στην Ελβετία

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση των ταχυδρομικών υπηρεσιών της Ελβετίας, άρχισαν δοκιμές παράδοσης δεμάτων από μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα drones.

Συγκεκριμένα, ταχυδρομικά στελέχη της υπηρεσίας έδειξαν τα drones, για πρώτη φορά την Τρίτη, και είπαν ότι οι αρχικές δοκιμές παράδοσης δεμάτων και ικανοτήτων των μηχανημάτων θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Τα κατάλευκα drones, αποτελούνται από τέσσερα τμήματα με έλικες στο τέλος, όπου στη μέση υπάρχει ένας κίτρινος χώρος με label “Swiss Post” για την μεταφορά των διαφόρων

δεμάτων.

Όπως τα ελβετικά ταχυδρομεία ανέφεραν: "Το drone έχει μια εξαιρετικά ελαφριά κατασκευή και είναι σε θέση να μεταφέρει φορτία έως και ενός κιλού σε περισσότερα από 10 χιλιόμετρα με μια μόνο φόρτιση της μπαταρίας".

Αξίζει να αναφερθεί ότι, το drone «πετάει αυτόνομα» αφού ακολουθά καθορισμένες και ασφαλές διαδρομές που καταρτίζονται από λογισμικό. Τα Ελβετικά Ταχυδρομεία τα οποία συνεργάζονται με την ελβετική WorldCargo, τόνισαν ότι τα drones θα ελεγχθούν διεξοδικά πριν τεθούν σε χρήση σε ευρεία κλίμακα.

Τα Ελβετικά Ταχυδρομεία ανέφεραν επίσης πως εκτεταμένες δοκιμές θα πραγματοποιηθούν για την διεύρυνση τεχνικών προορισμών, ανάλογα με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Προς το παρόν, τα Ελβετικά Ταχυδρομεία είπαν ότι αναμένουν να χρησιμοποιούν κυρίως τα drones σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως οι εργαστηριακές εξετάσεις.

Σημαντικό είναι το γεγονός όπου η Amazon, το μεγαλύτερο online κατάστημα λιανικής πώλησης στον κόσμο, ανακοίνωσε στα τέλη του 2013 ένα σχέδιο για παράδοση μικρών δεμάτων σε πελάτες μέσω drones, σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα