Creţu: Σκοπός των επενδύσεων μας η Προστασία περιβάλλοντος

Η επίσκεψη της Corina Creţu, Επιτρόπου της ΕΕ για την Περιφερειακή Πολιτική, εστιάζει στο τι μπορεί να επιτύχει η πολιτική συνοχής στην Κυπριακή Δημοκρατία όσον αφορά την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, όπως δήλωσε η ίδια ενόψει της επίσκεψής της στην Κύπρο την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου και την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου.

“Οι επενδύσεις μας την περίοδο 2014-2020 αποσκοπούν στην προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της βιώσιμης χρήσης των πόρων, στη στήριξη της οικονομίας χαμηλών

εκπομπών άνθρακα και στην ενίσχυση της καινοτομίας των τοπικών επιχειρήσεων”, σημείωσε.

Επιπλέον, υπό την καθοδήγηση του Προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είπε πως θα επαναλάβει τη στήριξη της Επιτροπής όσον αφορά τη διευθέτηση του κυπριακού ζητήματος.

Ως Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική, σημείωσε, “εντολή μου είναι να ενθαρρύνω την οικονομική ανάπτυξη της τουρκοκυπριακής κοινότητας και να διευκολύνω τις επαφές και το διάλογο”.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η Επίτροπος θα συναντηθεί με τον Υπουργό Άμυνας Χριστόφορο Φωκαΐδη (υπό την ιδιότητά του ως ασκούντα χρέη Υπουργού Εξωτερικών), τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκο Κουγιάλη.

Συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, η Επίτροπος Creţu θα περιοδεύσει επίσης στην περιοχή Ταχτ-ελ-Καλέ της Λευκωσίας όπου έχουν πραγματοποιηθεί εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης με τη χρηματοδοτική στήριξη της ΕΕ.

H Επίτροπος Creţu πρόκειται επίσης να συναντήσει τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Mustafa Akinci καθώς και εκπρόσωπους της κοινωνίας των πολιτών από την τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Στα κατεχόμενα, συνοδευόμενη από τον Mehmet Harmanci, η Επίτροπος θα επισκεφθεί το Bedesten (εκκλησία του Αγίου Νικολάου) και την παλιά αγορά Bandabulya που έχουν αποκατασταθεί με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα βοήθειας της ΕΕ για την τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα