Bundesliga: Η Λεβερκούζεν σταμάτησε την Μπάγερν

Λεβερκούζεν και Μπάγερν προσέφεραν κακό θέαμα και ανταμείφθηκαν μόλις με έναν βαθμό.

Ποτέ άλλοτε μετά από το 1990, Λεβερκούζεν και Μπάγερν Μονάχου δεν είχαν μείνει στο 0-0 σε αγώνα της Bundesliga. Ποτέ από το 2004-2005, όταν και άρχισε την στατιστική καταγραφή η Opta, οι δύο ομάδες δεν είχαν συνολικά μόλις δύο σουτ στο 1ο ημίχρονο. Και ακόμα και τα τρία εύστοχα σουτ σε όλο το παιχνίδι, μοιάζουν με πρωότογνωρο γεγονός. Κι όμως, αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό

το ντέρμπι που εκτυλίχθηκε στην "Μπάιαρενα" και που απέφερε από έναν βαθμό στις δύο ομάδες, χωρίς να αλλάζει ιδιαιτέρως τους στόχους τους.

Ο αγώνας χαρακτηρίστηκε από τα πολλά φάουλ. Μόλις σε 34 λεπτά αγώνα, οι 22 ποδοσφαιριστές είχαν προλάβει να υποπέσουν σε 16. Σε 78 λεπτά είχαν φτάσει τα 25, με τον διαιτητή Κνουτ Κίρχνερ να δίνει την πρώτη κίτρινη κάρτα στον Τσάμπι Αλόνσο. Είχαν προηγηθεί δύο ευκαιρίες του Κινγκσλέ Κομάν και Τόμας Μίλερ, που από πολύ καλή θέση είχαν καταφέρει να αστοχήσουν. Έξι λεπτά αργότερα ήρθε και η δεύτερη (αδικαιολόγητη) κίτρινη κάρτα του αγώνα, πάλι στον Βάσκο μέσο, ο οποίος πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Γιούλιαν Μπραντ και Αμίρ Μεχμέντι από τη μία, Τιάγκο Αλκάνταρα, Μίλερ από την άλλη, δεν κατάφεραν να γίνουν "χρυσές αλλαγές" για τους προπονητές τους (ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έμεινε στον πάγκο καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα) και το 0-0 επιστέγασε τις προσπάθειες των δύο πλευρών.

Λεβερκούζεν (4-4-2): Λένο, Γεβντάι (51' Χίλμπερτ), Τα, Τοπράκ, Γουεντέλ, Μπελαράμπι (87' Μεχμέντι), Κράμερ, Καμπλ, Τσαλχανόγλου, Ερνάντες, Κίσλινγκ (74' Μπραντ)

Μπάγερν (4-1-4-1): Νόιερ, Λαμ, Κίμιχ, Μπάντστουμπερ, Αλάμπα, Αλόνσο, Ρόμπεν (60' Μίλερ), Κόστα, Βιδάλ (52' Τιάγκο), Κομάν (87' Ρόντε), Λεβαντόβσκι

Πηγή: Contra.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα