Blackjack με ντέρμπι κορυφής

Η 21η αγωνιστική και προτελευταία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος επιφυλάσσει δυο ντέρμπι Λευκωσίας – Λεμεσού, αλλά και σημαντικά παιγνίδια.

Το ντέρμπι κορυφής θα πραγματοποιηθεί υπό το βλέμμα γυναικόπαιδων, συνταξιούχων και ανθρώπων με αναπηρία. Παρόλα αυτά θα κεντρίσει το περισσότερο ενδιαφέρον για πολλούς και ευνόητους λόγους.

Καθοριστικό παιγνίδι θα διεξαχθεί στο Τσίρειο. Η ΑΕΛ θα φιλοξενήσει την Ομόνοια και ο αγώνας χαρακτηρίζεται τελικός κυρίως για τους γηπεδούχους. Ντέρμπι ουραγών θα λάβει χώρα στο Παραλίμνι,

ενώ στα υπόλοιπα παιγνίδια υπάρχουν φαβορί, χωρίς βέβαια να έχουν εξασφαλισμένη τη νίκη.

Μόνο το ζευγάρι ΑΠΟΕΛ – Απόλλωνα προέρχεται από νίκη.

ΣΑΒΒΑΤΟΑΠΟΕΛ – ΑπόλλωναςΝτέρμπι κορυφής με τεράστια σημασία θα γίνει στο ΓΣΠ. ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνας έχουν χρυσή ευκαιρία να κερδίσουν το βασικό τους αντίπαλο για τη μάχη του τίτλου και να κάνουν σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση του βασικού στόχου.

Οι γαλαζοκίτρινοι θα παίξουν για τη νίκη προκειμένου να επιστρέψουν στην κορυφή και να γείρουν τη ψυχολογία με το μέρος τους. Οι φιλοξενούμενοι σε ενδεχόμενο που κερδίσουν θα αυξήσουν τη διαφορά στους έξι βαθμούς και θα θεωρούνται το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.

Η ομάδα του Αντόνε θα μείνει ευχαριστημένη και με την ισοπαλία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα ταξιδέψει στη Λευκωσία για το «Χ»

Ο αγώνας του πρώτου γύρου ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα.

ΑΕΛ – ΟμόνοιαΌπως διαμορφώθηκαν τα βαθμολογικά δεδομένα, το παιγνίδι είναι καθοριστικό για την ΑΕΛ και πολύ σημαντικό για την Ομόνοια. Οι γηπεδούχοι θέλουν τη νίκη για να διατηρηθούν στο κόλπο της εξάδας και οι πράσινοι για να παραμείνουν στην 3η θέση.

Οι ποδοσφαιριστές του Χριστάκη Χριστοφόρου πρέπει να κερδίσουν 2-0 ή με διαφορά τριών τερμάτων για να έχουν ελπίδες να αφήσουν εκτός εξάδας την Ομόνοια.

Από την άλλη οι ποδοσφαιριστές του Κώστα Καϊάφα με ένα βαθμό στα εναπομείναντα (δυο) παιγνίδια κλειδώνουν τη συμμετοχή τους στο πρώτο γκρουπ.

Η Ομόνοια κέρδισε με 2-0 στον πρώτο γύρο.

Ερμής – ΣαλαμίναΠαιγνίδι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα διεξαχθεί και στο Δασάκι. Ο Ερμής χρειάζεται τέσσερις βαθμούς στα επόμενα δυο παιγνίδια για να κλειδώσει τη συμμετοχή του στην εξάδα. Σε ενδεχόμενο που κερδίσει τη Σαλαμίνα τα πάντα απλοποιούνται, ενώ υπάρχει και σενάριο που θέλει την ομάδα της Αραδίππου να… πανηγυρίζει από αύριο.

Η Σαλαμίνα πλέον ανησυχεί σοβαρά για τον υποβιβασμό και χρειάζεται να αναπτύξει σερί θετικών αποτελεσμάτων ώστε να αποφύγει τις περιπέτειες.

Στον πρώτο γύρο ο Ερμής επικράτησε με 1-0.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Ανόρθωση – ΔόξαΠαιγνίδι με φαβορί θα πραγματοποιηθεί στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Η Ανόρθωση μετά το στραβοπάτημα απέναντι στον Εθνικό θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις νίκες και να εκμεταλλευτεί τις δεδομένες απώλειες των ντέρμπι της προηγούμενης ημέρας.

Η Δόξα μετά την αλλαγή προπονητή θα επιχειρήσει νέο ξεκίνημα. Η προσφυγική ομάδα παραμένει σε πολύ δύσκολη θέση και θα πάει στη Λάρνακα για το βαθμολογικό κέρδος.

Η Ανόρθωση επικράτησε εύκολα στον πρώτο γύρο με 4-0.

ΑΕΚ – Εθνικός ΆχναςΗ νίκη πρόκριση σε βάρος του Οθέλλου, ενδεχομένως να βοηθήσει την ΑΕΚ να επιστρέψει στις επιτυχίες και στο θεσμό του πρωταθλήματος. Η ομάδα της Λάρνακας μετρά τρία αρνητικά αποτελέσματα, τα οποία αμφισβητούν ακόμα και την εξάδα. Όλα μπορούν να τελειώσουν την Κυριακή και η ΑΕΚ να επικεντρωθεί στο στόχο της Ευρώπης.

Ο Εθνικός τη δεδομένη στιγμή είναι η μοναδική αδιάφορη ομάδα του πρωταθλήματος. Ωστόσο τούτο δεν σημαίνει ότι θα πάει στο ΓΣΖ με τα χέρια κάτω. Θέλει τη νίκη ώστε να κλειδώσει όσο πιο γρήγορα την παραμονή του.

Στον πρώτο αγώνα ο Εθνικός κέρδισε με 2-1

Αγία Νάπα – ΟθέλλοςΝτέρμπι ουραγών με πολλαπλά οφέλη θα γίνει στο «Τάσος Μάρκου». Η Αγία Νάπα έχει μεγάλη ευκαιρία να κερδίσει και να ξεκολλήσει για πρώτη φορά από την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη ο Οθέλλος θα πάει στο Παραλίμνι για τους τρεις βαθμούς προκειμένου να αφήσει μια βασική του αντίπαλο έξι βαθμούς πίσω.

Στον πρώτο αγώνα ο Οθέλλος κέρδισε έπειτα από ανατροπή με 2-1.

Keywords
Τυχαία Θέματα