Beer and Yoga Classes. Απόλαυση μπύρας με Yoga.

Η νέα τάση από την Αμερική έρχεται στην Κύπρο.

Το Moondog’sBar&Grill σε συνεργασία με το Karma Pilates and Yoga Studio διοργανώνουν για πρώτη

φορά στην Κύπρο το Βeer &Yoga session.

Η Κρίστη Λουκά (ιδιοκτήτρια του Karma Studio) και ο Μάριος Κυπριανού (Ιδιοκτήτης του Moondog’sBar&Grill) μεταφέρουν στην Κύπρο την τελευταία τάση του εξωτερικού να κάνεις yoga και να πίνεις μπύρα.

Ξεχάστε το τι ξέρατε για την μπύρα και το yoga μέχρι σήμερα, η Κρίστη και ο Μάριος έρχονται να μαγειρέψουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους και να δημιουργήσουν μοναδικές συνταγές χαλάρωσης.

Το bodymind και η χαλάρωση yoga μαζί με τα χαλαρωτικά συστατικά της μπύρας έρχονται να ανατρέψουν τα δεδομένα και με τις ιδιότητες τους να σας κάνουν να νιώσετε μοναδικά spiritualmoments. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων στους συμμετέχοντες θα παρέχονται και μαθήματα μπυρογνωσίας.

Το πρώτο μάθημα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 17/7/2017και το δεύτερο την Δευτέρα 31/7/2017. Για να κρατήσετε θέση επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 97 606063

H Yoga

Η Yoga είναι η ένωση του μυαλού και του σώματος. Η λέξη γιόγκα στα σανσκριτικά σημαίνει ένωση. Για χιλιάδες χρόνια η yoga έχει υπάρξει το «εργαλείο» για να ανοίξει το μυαλό, το σώμα και η αναπνοή. Η βάση της yoga είναι η υπέρβαση του εαυτού και των ορίων μας.

Επίσης παρέχει ψυχοσωματική προσέγγιση και μας βοηθά να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας, ενώ μπορεί επίσης να προσαρμοστεί δημιουργικά στις ανάγκες των καιρών. Κάνοντας yoga γίνεσαι πιο ισχυρός και διορθώνονται φυσικά και ψυχολογικά προβλήματα. Μπορείς να σκέφτεσαι πιο ήρεμα και να διώχνεις το άγχος πολύ πιο εύκολα από την καθημερινότητα σου.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσω των ειδικών αναπνοών που μας μαθαίνει η yoga και φυσικά από τον διαλογισμό. Η αναπνοή είναι τα «καύσιμα» για την ζωή, είναι η γέφυρα που ενώνει το σώμα με το μυαλό, λειτουργεί αυτόματα και είναι ενσυνείδητα ελεγχόμενη. Αξίζει να αναφερθεί ότι όλες οι ασκήσεις της yoga έχουν κληρονομήσει σανσκριτικό όνομα και όλες τελειώνουν σε ASANA που σημαίνει στάση.

Η Μπύρα

Είναι γενικά αποδεκτό πως η παρασκευή της μπύρας έχει τις ρίζες της στους λαούς της εγγύς Ανατολής. Η πρώτη σαφής απόδειξη σχετικά με την μπύρα, προέρχεται από τους Σουμέριους και πρόκειται για μια ανάγλυφη αναπαράσταση που χρονολογείται περί το 3000-2800 π.Χ.
Τα τέσσερα βασικά συστατικά της μπύρας είναι το νερό, το κριθάρι, ο λυκίσκος και η μαγιά.

Το νερό

Για την παραγωγή μπύρας χρησιμοποιείται πόσιμο νερό χαμηλής περιεκτικότητας σε άλατα. Το νερό χρησιμοποιείται κατά τη διαδικασία της βυνοποίησης καθώς και στο βρασμό και τη ζύμωση της μπύρας.

Το κριθάρι

Συνήθως φτωχό σε πρωτεΐνες και πλούσιο σε άμυλο. Σε ορισμένα είδη μπύρας είναι σύνηθες να χρησιμοποιούνται μαζί με το κριθάρι και άλλα δημητριακά, όπως σιτάρι, βρώμη ή σίκαλη. Το κριθάρι παράγει βαθύτερες γεύσεις ανάλογα με το πόσο πολύ έχει φουρνιστεί. Το ελαφρώς φουρνισμένο κριθάρι παράγει γεύσεις δημητριακών και μπισκότου. Τα πιο φουρνισμένα κριθάρια παράγουν γεύσεις καφέ ή σοκολάτας.

Ο λυκίσκος

Είναι ένα πράσινο και ρητινώδες βότανο που συγγενεύει με τη μαριχουάνα. Ναι, καλά διαβάσατε. Τα θηλυκά φυτά του λυκίσκου παράγουν κολλώδη μπουμπούκια που προκαλούν χαλάρωση και ηρεμία. Ο λυκίσκος προσθέτει μεγάλο εύρος αρωμάτων. Αν ανιχνεύσετε φρέσκα βότανα, γκρέιπφρουτ ή πευκοβελόνες στο άρωμα της μπύρας σας, τότε αυτός είναι ο λυκίσκος που προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί σας! Ο λυκίσκος προσθέτει επίσης πικράδα, οπότε οι μπύρες με έντονο χαρακτήρα λυκίσκου είναι συνήθως και πιο πικρές.

Η μαγιά

Στην μαγιά της μπύρας χρησιμοποιούνται διάφορα είδη ζυμομυκήτων. Αυτά αναλαμβάνουν την διαδικασία της αλκοολικής ζύμωσης, τον μεταβολισμό δηλαδή των σακχάρων και την παραγωγή της αλκοόλης και του διοξειδίου του άνθρακα. Η μαγιά προκαλεί μια αρωματική γλυκάδα στη μπύρα που αντικρούει την αρωματική πικράδα του λυκίσκου και έτσι δημιουργούνται οι αρωματικές γεύσεις.

Χορηγοί:

Beer Shop by Moondog’s, Karma Yoga Pilates, Fitness by Nestle, ΜπισκόταΠαπαδοπούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα