Aυτές είναι οι οδηγίες για το άνοιγμα των εστιατορίων

Οδηγίες προκειμένου να υπάρξει ομαλή επανέναρξη της λειτουργίας των χώρων αναψυχής και κέντρων εστίασης εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας. 

Οι οδηγίες έχουν ως εξής:

- Οι υπεύθυνοι επιχειρήσεων τροφίμων πρέπει να παρέχουν γραπτή καθοδήγηση στο προσωπικό σχετικά με την αναφορά πιθανόν  συμπτωμάτων του του COVID-19 και τον αποκλεισμό των εν λόγω ατόμων  από την εργασία θερμομέτρηση προσωπικού υποχρεωτικά και κοινού προαιρετικά.

- τοποθέτηση ανακοινώσεων στα σημεία εισόδου με τις οποίες θα ενημερώνουν 

τους πελάτες για τα απλά μέτρα προστασίας (αποστασιοποίηση 2 μέτρα), ατομική υγιεινή (καλό πλύσιμο και απολύμανση των χεριών, αποφυγή φταρνίσματος και βήχα).

Να αναρτάται στην είσοδο του κάθε υποστατικού έντυπο που να αναφέρεται  ο μέγιστος αριθμός ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται ταυτόχρονα στον κάθε χώρο, η ευθύνη τήρησης του μέγιστου αριθμού ατόμων βαραίνει τον υπεύθυνο της επιχείρησης . Ο μέγιστος αριθμός υπολογίζεται με βάση το εμβαδό του ανοικτού χώρου, ένα άτομο ανά 2 τετραγωνικά μέτρα εξαιρουμένων των εργαζομένων. Ο μέγιστος αριθμός ατόμων στους εσωτερικούς χώρους, ένα άτομο ανά 3 τετραγωνικά μέτρα.

Διαβάστε περισσότερα στο Economy Today

Keywords
Τυχαία Θέματα