Aβέρωφ.Ν: Εκατοντάδες εκατ. ευρώ απo τις αποκρατικοποιήσεις

Υπέρ των αποκρατικοποιήσεων τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, λέγοντας ότι δια μέσου αυτών θα γίνουν οι πλέον σημαντικές επενδύσεις που θα φέρουν φρέσκο χρήμα εκατοντάδων εκατομμυρίων στην κυπριακή οικονομία.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ επανέλαβε ότι οι αποκρατικοποιήσεις είναι αναγκαίες για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οικονομίας, αλλά και ως διαδικασία εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου των ημικρατικών οργανισμών, κληθείς να σχολιάσει αναφορές κομμάτων ότι η Κυβέρνηση προχωρά σε αποκρατικοποιήσεις για ιδεολογικούς σκοπούς.

«Θα είναι από τις πρώτες,

διότι ήδη παρακολουθήσαμε επενδύσεις να πραγματοποιούνται στον τόπο μας, και τις πλέον σημαντικές ξένες επενδύσεις που θα φέρουν φρέσκο χρήμα εκατοντάδων εκατομμυρίων στην κυπριακή οικονομία που τόσο τις έχει ανάγκη και η οικονομία και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά» υπέδειξε.

Διερωτήθηκε δε αν κάποιοι θέλουν να έχουμε τη Cyta με τους κομματικούς παρεμβατισμούς και τα διοικητικά συμβούλια που θα παίρνουν αποφάσεις όχι για το συμφέρον της κοινωνίας αλλά με κομματικά κριτήρια.

«Δεν μπορούμε να θεωρούμε κατάρα κάτι που είναι ο κανόνας» είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, προσθέτοντας πως στις 28 χώρες της ΕΕ δεν υπάρχει ούτε μία εταιρεία τηλεπικοινωνιών που είναι ημικρατικός οργανισμός δημοσίου δικαίου. «Η πλειοψηφία είναι ιδιωτικές και στις υπόλοιπες πλην μίας εξαίρεσης, υπάρχουν στρατηγικοί επενδυτές. Αλλά σε όλες η διοίκηση είναι στους ειδικούς κι όχι σε κόμματα και κυβερνήσεις. Και στους στρατηγικούς επενδυτές» πρόσθεσε.

«Μπορεί να μας θεωρούν ότι είναι οι πολιτικές μας. Όλοι αυτοί που ήταν πιο Τσίπρες από τον Τσίπρα τους τελευταίους έξι μήνες, και τον Τσίπρα τον κατατάσσουν στο νεοφιλελεύθερο μπλοκ;» διερωτήθηκε ο κ. Νεοφύτου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα