Aβέρωφ: Η έξοδος απο το μνημόνιο μας επιφορτίζει με ευθύνες

Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς την κοινωνία εξέφρασε ο Πρόεδρος ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου στο πλαίσιο δηλώσεών του για την επίσημη έξοδο της Κύπρου από το Μνημόνιο, λέγοντας παράλληλα ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού μας».

«Στην Ευρώπη σήμερα, ένα από τα θέματα που σχολιάζεται είναι η επιτυχής έξοδος της Κύπρου από το Μνημόνιο», είπε ο κ. Νεοφύτου

. Σήμερα, πρόσθεσε, «είναι η επίσημη έξοδος της Κύπρου από το Μνημόνιο». Στο εσωτερικό, είπε, «κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάμε σε πρακτικές και συμπεριφορές που μας έφεραν τα μνημόνια».

«Όπως πολύ σωστά έχει πει και ο Διευθυντής του ESM το τέλος του προγράμματος δεν σημαίνει και το τέλος των μεταρρυθμίσεων», υπενθύμισε. Για μας, ανέφερε, «το τέλος του προγράμματος μας επιφορτίζει με περισσότερες ευθύνες να κάνουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα προσθέσουν αξία στην κοινωνία και στις μελλοντικές γενιές».

Να συνεχίσουμε, πρόσθεσε, «με σοβαρότητα και υπευθυνότητα ν` αγγίξουμε και να επιλύσουμε τα προβλήματα που παραμένουν των μη εξυπηρετούμενων δανείων και της υψηλής ανεργίας μέσα από τη συνέχιση των πολιτικών των μεταρρυθμίσεων».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ απευθύνθηκε προς την κοινωνία, εκφράζοντας ένα «μεγάλο ευχαριστώ».Αναφερόμενος στους πολίτες είπε ότι «αυτοί είναι οι μεγάλοι νικητές αυτής της πορείας».«Η κοινωνία έχει υποστεί το κόστος, έκανε τις θυσίες και έδειξε μια πρωτόγνωρη υπευθυνότητα οδηγώντας ξανά την χώρα πίσω στην εθνική κυριαρχία και την αξιοπιστία», σημείωσε. Εμείς από την πλευρά μας, συνέχισε, «δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού μας».

«Στοχοπροσηλωμένοι, υπεύθυνοι, μακριά από λαϊκισμούς και πρωτίστως δεν πρόκειται να θέσουμε ποτέ κομματικό συμφέρον για χάριν ψήφων απέναντι στο εθνικό καλό και το εθνικό συμφέρον», υποσχέθηκε. Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Νεοφύτου «είναι και το δίδαγμα που πρέπει όλοι να πάρουμε από την κρίση την μεγάλη που περάσαμε».

Πηγή: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα