Aπόλλων: Κορυφή, με δεύτερη χειρότερη άμυνα!

Κάτι πολύ σπάνιο, γενικότερα στο ποδόσφαιρο, έχει καταφέρει ο Απόλλωνας. Μετά την παρέλευση 16 αγωνιστικών ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας την δεύτερη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος! Σε σύνολο 16 αγώνων, ο Απόλλωνας δέχθηκε 24 γκολ (1,5 γκολ / αγώνα), όσα έχει δεχθεί και η Δόξα, που βρίσκεται στην προτελευταία θέση ενώ ουραγός στην σχετική λίστα είναι η… ουραγός στη βαθμολογία Αγία Νάπα (33 γκολ). Και όμως, ο συγκεκριμένος μέσος όρος (1,5

γκολ / αγώνα), παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον στατιστικό ενδιαφέρον, αφού σε έξι από τα 16 παιχνίδια που έδωσε η Λεμεσιανή ομάδα, δεν δέχθηκε τέρμα!

Δηλαδή, σε δέκα αγώνες ο Απόλλωνας δέχθηκε 24 γκολ, τα μισά εκ των οποίων στις τελευταίες 5 αγωνιστικές. Ενώ είχε κρατήσει το μηδέν στη άμυνα από την 9η μέχρι την 11η αγωνιστική, από την 12η μέχρι την 16η αγωνιστική (χθες) δέχθηκε 12 γκολ και όμως κατάφερε να αναρριχηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας.

Αν ρίξουμε μια ματιά στα έξι πιο μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, τη δεδομένη στιγμή, οι πρωτοπόροι έχουν να πουν για την πολύ τους αμυντική γραμμή. Στα τέσσερα από τα έξι πρωταθλήματα, οι ομάδες που είναι στην κορυφή έχουν την καλύτερη άμυνα. Στη Γερμανία, η Μπάγερν δέχθηκε μόλις 4 γκολ σε 17 αγώνες, στην Ιταλία η Γιουβέντους δέχθηκε 9 γκολ σε 18 αγώνες, στην Ολλανδία η Αιντχόβεν δέχθηκε 14 γκολ σε 17 αγώνες και στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός Π. δέχθηκε 13 γκολ σε 17 αγώνες.

Στα άλλα δύο πρωταθλήματα, σε Αγγλία και Γαλλία, Τσέλσι και Λιόν αντίστοιχα, έχουν την δεύτερη καλύτερη άμυνα. Η μεν Τσέλσι έχει δεχθεί 19 γκολ σε 21 αγώνες, η δε Λιόν 20 γκολ σε 17 αγώνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα