Aπλήρωτοι για μήνες οι ναυαγοσώστες - Προχωρούν σε μέτρα

Μετά τις έντονες προσπάθειες των ναυαγοσώστων για επέκταση του ωραρίου τους στις παραλίες προκύπτει, θέμα με τις πληρωμές τους. Απλήρωτοι παραμένουν από τα μέσα Ιουλίου, όταν δηλαδή άρχισε η εφαρμογή του νέου ωραρίου.

«Αυτοί που καλύπτουν την παραλία είναι οι ναυαγοσώστες, οι οποίοι ζουν από αυτά τα χρήματα. Όταν δεν πληρονόμαστε έχουμε πρόβλημα με τις υποχρεώσεις μας» λέει ο Αντιπρόεδρος Επαρχιακού Ναυαγοσωστικού Ομίλου Λεμεσού, Μάριος Πετρίδης.

Όπως δήλωσαν μέλη του Ναυαγοσωστικού Ομίλου στο «Μεσημέρι και Κάτι» οι υπερωρίες άρχισαν χωρίς να έχει εξασφαλιστεί το κονδύλι για τις

πληρωμές των ναυαγοσωστών. Μάλιστα, έγιναν και επιπλέον προσλήψεις για να καλυφθούν οι παραλίες.

«Εχουν προσληφθεί 6 άτομα, οι οποίοι δεν έχουν πάρει ένα σεντ, εμείς δουλεύαμε δεκάωρα, πηγαίναμε στις 7,30 στα σπίτια μας το βράδυ και δεν μας έχουν πληρώσει» αναφέρει ο Εκπρόσωπος Τύπου Ναυαγοσωστών, Ανδρέας Ησυχίου.

Οι ναυαγοσώστες θα προχωρήσουν σε μέτρα. Όπως αναφέρει ο Ανδρέας Ησυχίου, «Από το Σάββατο, θα πάμε στο παλιό ωράριο 10-5 την ευθύνη από τις 9-10 και από τις 5-6 θα τη φέρει το Υπ. Εσωτερικών, η επαρχιακή διοίκηση Λεμεσού κια το Υπ. Οικονομικών αυτό το λέω ξεκάθαρα.» 17 ανθρώπινες ζωές παγκύπρια έχουν διασωθεί τους τελευταίους μήνες στη διάρκεια των επιπλέον ωρών παραμονής των ναυαγοσωστών στις παραλίες. Γεγονός που δείχνει την αναγκαιότητα διατήρησης της επέκτασης του ωραρίου.

Αύριο το πρωί οι ναυαγοσώστες θα κατέλθουν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από την επαρχιακή διοίκηση Λεμεσού.

Keywords
Τυχαία Θέματα