Νομοσχέδιο για επέκταση της απαγόρευσής του καπνίσματος

Νέες αυστηρότερες ποινές και επέκταση της απαγόρευσης του καπνίσματος περιλαμβάνει εναρμονιστικό νομοσχέδιο που εξετάζεται από την επιτροπή Υγείας της Βουλής.

Μερίδα βουλευτών αν και συμφωνεί το κάπνισμα να απαγορεύεται σε όλους τους χώρους εργασίας, νοσοκομεία, σχολεία, εστιατόρια συμπεριλαμβανομένων και των ανοικτών χώρων, εντούτοις ζητεί να μελετηθεί το ενδεχόμενο να επιτρέπεται σε υπαίθριους χώρους αναψυχής.

"Είμαστε έτοιμοι

να συζητήσουμε δημιουργικά προκειμένου να διασφαλιστούν αφενός τα δικαιώματα των παιδιών και των πολιτών που έχουν ιδιαίτερες ευαισθησίες και από την άλλη να εξετάσουμε υπαίθριους χώρους εξαιρέσεων για παροχή του δικαιώματος των καπνιστών για να ικανοποιούνταί και οι δικές του επιθυμίες" ανέφερε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Γεωργίου..

"Η απαγόρευση του καπνίσματος θα πρέπει να είναι οριζόντια και κάθετη σε κλειστούς χώρους ωστόσο η υπερβολή είναι ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει το λαό και καμία φορά τις κρατικές υπηρεσίες" λέει ο Βουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών, Παύλος Μυλωνάς..

Σύμφωνα με βουλευτές η επιτροπή Υγείας υιοθετεί τροποποιήσεις που κάνουν το νόμο πιο αποτελεσματικό και αίρουν υπερβολές που, σε κάποιες περιπτώσεις είναι εκτός οδηγίας και αφορούν το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Σε δηλώσεις του ο Βουλευτής της Αλληλεγγύης, Γιώργος Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι "Συμφωνούμε με την απαγόρευση σε δημόσιους χώρους όπως νοσοκομεία, σχολεία αλλά σε χώρους αναψυχής όπως δισκοθήκες, μπαράκια χρειάζεται περισσότερη συζήτηση".

Όπως ανέφερε ο Βουλευτής των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης ανέφερε ότι "το ηλεκτρονικό τσιγάρο, δεν περιέχει νικοτίνη δεν απαγορεύεται από την οδηγία, η οποία δεν προνοεί μέτρα για περιορισμό της χρήσης του και συγκεκριμένη πρόνοια που υπήρχε στο προτεινόμενο νομοσχέδιο έχει αφαιρεθεί".

Με αρκετές πρόνοιες να παραμένουν ανοικτές, το εναρμονιστικό νομοσχέδιο αναμένεται να οδηγηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου ενώπιον την Ολομέλειας της Βουλής. Ήδη η Ε.Ε έχει προειδοποιήσει με επιστολή της, την Κυπριακή Δημοκρατία με μέτρα και αναμένει απάντηση για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί μέχρι την ημερομηνία αυτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα