Aντίστροφη μέτρηση για τα ψηφοδέλτια του ΔΗΣΥ

Αντίστροφη μέτρηση για ανακοίνωση των αριστίνδην αλλά και συνεργαζόμενων υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ θα εξαντλήσει το δικαίωμα του για υπόδειξη αριστίνδην υποψηφίων. Μέχρι τα μέσα Μαρτίου θα ανακοινώσει τα οκτώ ονόματα ενώ αναμένεται να ανακοινώσει και τα ονόματα υποψηφίων συνεργαζόμενων ομάδων και κινημάτων τα οποία θα είναι επιπλέον των αριστίνδην υποψηφίων.

Ο Πρόεδρος του κόμματος ήταν και παραμένει σφίγγα ωστόσο ένας μεγάλος αριθμός των αριστίνδην έχει ξεκαθαρίσει, όπως έχουν ξεκαθαρίσει σε μεγάλο ποσοστό και οι κομματικοί ενδιαφερόμενοι.

Για

την Επαρχία Λευκωσίας σίγουρος αριστίνδην είναι ο Σύμβουλος Ενέργειας Σόλων Κασίνης. Ως συνεργαζόμενος ο Αντρέας Μασούρας της Κίνησης Οικολογία Μπροστά.

Απομακρύνεται το όνομα της Προέδρου του ΚΟΑ Κλέας Παπαέλληνα, η οποία εσχάτως ακούγεται για πιθανή Υπουργοποίηση.

Δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με έμμισθα κομματικά στελέχη τα οποία θα έπρεπε ήδη να έχουν παραιτηθεί της θέσεως τους, κάτι που ακόμη δεν έγινε.

Στην άλλη μεγάλη επαρχία, τη Λεμεσό, φαίνεται να είναι ακόμη πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Κλειδωμένη είναι η αριστίνδην υποψηφιότητα της κολυμβήτριας Καρολίνας Πελεντρίτου. Ο πρώην Πρύτανης τους Πανεπιστημίου Κύπρου Κώστας Ζένιος θα κατέλθει όπως όλα δείχνουν ως συνεργαζόμενος με τη Διαφάνεια Πολιτών και όχι ως κομματικό μέλος. Τα τελευταία 24ωρα κλείδωσε και η υποψηφιότητα της δημοσιογράφου Ελίτας Μιχαηλίδου, η οποία είναι όμως κομματικό στέλεχος.

Σε ότι αφορά αριστίνδην σε άλλες επαρχίες θεωρούνται δεδομένοι για την επαρχία Αμμοχώστου οι Γιώργος Γαλανός - Υιός Δημάρχου Αμμοχώστου Αλέξη Γαλανού Χρίστος Αγγελίδης - Υιός πρώην Υπουργού Παιδείας Κλαίρης Αγγελίδου

Υποψηφιότητα θα καταθέσει και ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαίδης ανοίγοντας έτσι το δρόμο για μίνι ανασχηματισμό, κυρίως με αναδιανομή υπουργικών χαρτοφυλακίων.

Διορία μέχρι τις 15 Μαρτίου

Οι ενδιαφερόμενοι για το χρίσμα του υποψηφίου θα πρέπει να καταθέσουν το ενδιαφέρον τους στις 15 Μαρτίου. Από το επίπεδο του ενδιαφέροντος θα εξαρτηθεί κατά πόσο θα στηθούν εσωκομματικές κάλπες για την τελική επιλογή.

Κάτι που δεν αποφεύγεται όπως όλα δείχνουν για τις επαρχίες Λευκωσίας (20 θέσεις) και Λεμεσού (12 θέσεις).

Σε μια τέτοια περίπτωση ο σχεδιασμός θέλει τις εσωκομματικές εκλογές να διεξάγονται την Κυριακή 3 Απριλίου και μία εβδομάδα μετά σε Παγκύπριο Συνέδριο να ανακοινωθούν όλοι οι υποψήφιοι.

Στο μεταξύ, ο κ. Νεοφύτου αποκάλυψε σήμερα, πως εντός των ημερών θα καταθέσει πρόταση νόμου για μείωση των εθνικών εκλογών και θα αφορά σε ταυτόχρονη διενέργεια των εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης με τις ευρωεκλογές.

Keywords
Αναζητήσεις
ανδρέας μασούρας οικολογια μπροστα
Τυχαία Θέματα